27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Anadolu Selçuklu döneminde yapıldı, kapıları 9 asırdır ibadete açık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Selçuklu döneminde yapıldı, kapıları 9 asırdır ibadete açık
Abone ol
Kırıkkale'nin Balışeyh Ilçesinde Anadolu Selçuklu Devleti Döneminde Yapılan Ve Tüm Ihtişamını Koruyan Ballı Baba Camisi'nde 9 Asırdır Ibadet Sürüyor.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde Anadolu Selçuklu Devleti döneminde yapılan Ballı Baba Camisi’nde 9 asırdır ibadet sürüyor.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde Anadolu Selçuklu Devleti döneminde 1121 yılında yapıldığı tahmin edilen Ballı Baba Camisi’nde 9 asırdır ibadet sürüyor. Duvarları taştan, tavan örtüsü ise ahşaptan yapılan cami yüzyıllardır ayakta duruyor. Selçuklu mimarisiyle yapılan cami, aradan geçen yaklaşık 900 yıla rağmen bütün ihtişamını kuruyor.

Balışeyh İlçe Müftüsü Adem Oyan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, camilere ve milli değerlere sahip çıkıldığı gibi dini değerlere de sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

"Dini değerlerimize de sahip çıkmamız son derece önemlidir"

Oyan, "Selçuklu mimarisine göre yapılan bir camii. Camileri yaptırmak, yaşatmak, camilerde ibadet etmek, camilere imam yetiştirmek, camide cemaat olmak en büyük eserdir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ’Kim Allah rızası için bir mescit yaparsa, Allah da onun için cennette bir köşk yaptırır’ buyurmuş. Camilere ve milli değerlerimize sahip çıktığımız gibi, dini değerlerimize de sahip çıkmamız son derece önemlidir" dedi.

"Anadolu Selçuklu mimarisine benziyor"

Ballı Baba Cami İmamı Bekir Uslu, caminin Anadolu Selçuklu döneminde yapıldığının tahmin edildiğini belirterek, "1121 yılında yapıldığı tahmin edilmekte. O zamandan bu zamana kadar gelebilen camimizin ne kadar iyi yapıldığı restorasyonun da ne kadar iyi yapıldığını gösteriyor. Mimarisi, Anadolu Selçuklu mimarisine benziyor. Çünkü, Anadolu Selçuklu mimarisinde minareler kısa ve geniş yapılı bir sahipmiş. Camimizin de mimarisi kısa ve geniş yapıya sahip. Bu özelliği de Anadolu Selçuklu mimarisini yansıtmaktadır" diye konuştu.

"Restore edilirken de o yapı bozulmamıştır"

1991 yılında caminin restore edildiğini belirten Uslu, "Camimizin içine baktığımızda yine duvarları da Anadolu Selçuklu mimarisini göstermekte. O zamanlarda duvarlar daha kalın yapılırmış. Görüldüğü gibi camimizin duvarları kalın yapıya sahip. 1991 yılında camimiz restore edilmiştir. Restore edilirken de o yapı bozulmamıştır. Orijinale yakın bir şekilde restore edilmiştir" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinoptaki bu cami diğerlerine örnek oluyorÖnceki Haber

Sinoptaki bu cami diğerlerine örnek oluy...

Demirden Sarıçama ziyaretSonraki Haber

Demirden Sarıçama ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar