28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Amasya Orman Bölge Müdürü Özer: “Türkiye en çok ağaçlandırmada Avrupada 1. sırada”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amasya Orman Bölge Müdürü Özer: “Türkiye en çok ağaçlandırmada Avrupada 1. sırada”
Abone ol
Amasya Valisi Yılmaz Doruk Ile Birlikte Fidan Diken Ferdi özer, Hafta Boyunca Vatandaşlara 59 Bin Fidan Dağıtıldığını Açıkladı. Ağaçlandırmanın önemine Dikkat çeken özer, “her Geçen Gün önemini Biraz Daha Artıran, Etkilerini Yakından Hissettiğimiz Küresel ısınma Ve Buna Iklim Değişikliği, Uzun Süre Yağış Olmaması, Aşırı Sıcaklar Ve Düşük Nemin Etkisiyle Geçmiş Yıllarda ülkemizin Ege Ve Güneyinde Binlerce Hektar Ormanlarımızın Kül Olmasına, Karadeniz Bölgemizde De Aşırı Yağışlar Sonucu Sel Olarak Karşımıza çıktı. Acılarını Hep Beraber Yaşadık. Aşırı Nüfus Artışı, Sanayileşmenin Hızla Artması, Ormanlar üzerindeki Baskı, çevre Kirliliği Gibi Faktörler Yaşamımızı Ve ülkemizi Emanet Edeceğimiz çocuklarımıza Daha Yaşanabilir Bir çevre Bırakma Konusunda Bizlere Sorumluluk Yüklemektedir” Diye Konuştu.

Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, Türkiye’nin en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında dünyada 4.cü, Avrupa’da ise 1. sırada olduğunu açıkladı.

21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla düzenlenen programda Türkiye’nin orman varlığını 23,2 milyon hektara çıkarmasıyla yüzölçümümüzün yüzde 29’unun orman olduğunu belirten Bölge Müdürü Özer, “Orman varlığı bakımından dünyada 27. sıraya yükselmiş durumdayız. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında dünyada 4.cü, Avrupa da ise 1. sıradayız” dedi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk ile birlikte fidan diken Ferdi Özer, hafta boyunca vatandaşlara 59 bin fidan dağıtıldığını açıkladı. Ağaçlandırmanın önemine dikkat çeken Özer, “Her geçen gün önemini biraz daha artıran, etkilerini yakından hissettiğimiz küresel ısınma ve buna iklim değişikliği, uzun süre yağış olmaması, aşırı sıcaklar ve düşük nemin etkisiyle geçmiş yıllarda ülkemizin ege ve güneyinde binlerce hektar ormanlarımızın kül olmasına, Karadeniz bölgemizde de aşırı yağışlar sonucu sel olarak karşımıza çıktı. Acılarını hep beraber yaşadık. Aşırı nüfus artışı, sanayileşmenin hızla artması, ormanlar üzerindeki baskı, çevre kirliliği gibi faktörler yaşamımızı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakma konusunda bizlere sorumluluk yüklemektedir” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni OSBde altyapı çalışması başladıÖnceki Haber

Yeni OSBde altyapı çalışması başladı

Ata Sahne kapılarını açıyorSonraki Haber

Ata Sahne kapılarını açıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar