160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Altıntaşta kuraklıktan zarar gören 71 çiftçiye 19 ton nohut tohumu dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altıntaşta kuraklıktan zarar gören 71 çiftçiye 19 ton nohut tohumu dağıtıldı
Abone ol
Altıntaş’ta Kuraklıktan Zarar Gören 71 çiftçiye 19 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde kuraklıktan zarar gören 71 çiftçiye bin 500 dekar alan için 19 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldığı bildirildi.

“Cumhurbaşkanlığı Doğal Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Tohum Desteği programı” çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, Altıntaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Başan, Altıntaş Belediye Başkanı Hikmet Tunç, Altıntaş Ziraat Odası Başkanı ve çiftçilerin katılımıyla sertifikalı nohut tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

Programda kuraklıktan zarar gören 71 çiftçiye bin 500 dekar alan için 19 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı. İlçede daha önce ise 8,1 ton arpa ve 12,5 ton buğday tohumu dağıtımı yapılarak, doğal afetlerden etkilenen çiftçilere toplamda 1,5 milyon tutarında destek sağlandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uşakta araç sayısı 175 bini aştıÖnceki Haber

Uşakta araç sayısı 175 bini aştı

Boludaki yangın faciasında kahreden detaySonraki Haber

Boludaki yangın faciasında kahreden deta...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar