29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3655
EURO34.7739
ALTIN2436.2

Altınovanın geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altınovanın geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı
Abone ol
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Ve Beraberindeki Heyet, Altınova Ilçesini Ziyaret Etti. Doğal Güzellikleri Yerinde Gören Vali Kaya Ve Beraberindekiler Altınova’ya özel Yemekleri Tanıma ImkÂnı Buldu. Misafirlerini Hersek Lagününde Ağırlayan Başkan Oral, “ilçemiz, Turizmin Yanında Gastronomide De Marka Olma Yolunda Ilerliyor. Zenginliklerimiz En Büyük Değerimiz” Diye Konuştu.

Yalova’da gerçekleştirilen gastronomi etkinlikleri çerçevesinde Altınova ilçesinin geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, il protokolü, turizm ve gazetecileri Hersek Lagün’ünde ağırladı. Buradaki bir restoranda gerçekleşen programda Altınova’nın özel lezzetlerinden Hersekzade Kuzu Etli Buğday Çorbası, Tütsülenmiş İsli Kefal Likorinaz (Balık), Aromalı tatlı, kivi sucuğu, üzüm sucuğu, aronya sucuğu, kivi, elma ve çilek reçel ve marmelatları, kivi ve hurma kurusu, aronya şurubu ile nane çayı ikram edildi. Doğal güzellikleri yerinde gören Vali Hülya Kaya ve beraberindekiler Altınova’ya özel yemekleri tanıma imkânı buldu. Misafirlerini Hersek Lagününde ağırlayan Başkan Oral, “İlçemiz, turizmin yanında gastronomide de marka olma yolunda ilerliyor. Zenginliklerimiz en büyük değerimiz” diye konuştu.

Kahvaltı ve yemek tadımının ardından Vali kaya ve beraberindekiler, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini gezerek bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaya ve beraberindekiler daha sonra, Altınova Belediyesi Hersek Dilburnu Deniz Feneri’nde incelemelerde bulundu.

Programlara Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, turizmciler ve gazeteciler katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tahliye memurlarını kapısında görünce bıçak ve satırla direndi, polisler kalkanlarla balkondan girdiÖnceki Haber

Tahliye memurlarını kapısında görünce bı...

3 ilde silah kaçakçılığı operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındıSonraki Haber

3 ilde silah kaçakçılığı operasyonunda 8...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar