160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Aliağada 103. yıl coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aliağada 103. yıl coşkusu
Abone ol
Aliağa Gençlik Merkezi’ndeki ‘zamanın Izinde: Zeytin Gövdelerinde Saklı Yüzler’ Resim Sergisi Gezildi

Aliağa’nın 13 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü düzenlenen program ile kutlandı.

Aliağa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen Atatürk Anıtına Çelenk Sunma ve Kutlama programına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, kurum müdürleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program; Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk yaptı.

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk: "Bugün Aliağa’mızın gurur günü, kurtuluş bayramıdır"

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, bugünün Aliağa’nın gurur günü olduğunu belirterek şu sözleri söyledi: "Bizler bugün burada sadece bir kutlama yapmak için değil, 103 yıl önce bu vatan için nasıl birlik olup mücadele edildiyse bugün de aynı kararlılık ve inançta olduğumuzu göstermek için toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 9 Eylül 1922 günü İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasının ardından 13 Eylül tarihinde Aliağa’mız düşman askerlerinden arındırılmıştır. Kurtuluş Günümüz vesilesiyle Başkumandan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı, bölgemizi düşmandan arındıran Yüzbaşı Mehmet Sait Bey komutasındaki Yirmi beşinci Alayın tüm komutan ve neferlerini, Milli Mücadeleye silahlarıyla katılan rahmetli Ahmet Çakır (Ahmet Onbaşı), Rahmetli Terzi Hüseyin Ay, Rahmetli Esat Kaya ve tüm Aliağalı büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Bugün Aliağa’mızın gurur günü, kurtuluş bayramıdır. Güzel Aliağa’mızın Kurtuluş günü Kutlu Olsun."

Aliağa’nın kurtuluş günü kutlandı

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden İkranur Karaboğa ‘Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor, Gülsemin Gümüşsoy ise ‘Aliağa’nın Kurtuluş Marşı’ isimli şiiri seslendirdi. Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin zeybek gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan resmi program Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ve Aliağa Gençlik Merkezi’ndeki ‘Zamanın İzinde: Zeytin Gövdelerinde Saklı Yüzler’ resim sergisiyle son buldu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kesinleşmiş Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Yakalandı Önceki Haber

Kesinleşmiş Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs...

Osmaniyeli Kayıp Genç Adana’da Bulundu Sonraki Haber

Osmaniyeli Kayıp Genç Adana’da Bulundu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar