12 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Alanya’da “Hayalden Tuvale” Sergisi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanya’da “Hayalden Tuvale” Sergisi Açıldı
Abone ol
Alanya’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen “Hayalden Tuvale Karma Resim Sergisi” açıldı. Özel bireylerin hazırladığı eserler Alanya Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi El Sanatları Atölyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında hazırlanan “Hayalden Tuvale Karma Resim Sergisi”, Alanya Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Özel bireylerin duygu, hayal ve yaşam mücadelelerini tuvale yansıttığı sergi, yoğun ilgi gördü.

Serginin açılış programına Alanya Belediye Başkan Danışmanları Faruk Konukçu ve Nazmi Zavlak, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak, sanatın bireylerin kendini ifade etmesinde önemli bir araç olduğunu belirterek, sergide yer alan her eserin ayrı bir yaşam hikayesi taşıdığını ifade etti.

Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu ise sanatın engelleri aşan evrensel bir güç olduğunu vurgulayarak, “Sanatın dili evrenseldir; sınır tanımaz, engel tanımaz.

Buradaki her eser bir umudu, bir mücadeleyi ve güçlü bir yaşam duruşunu temsil ediyor” dedi.

Konukçu, Alanya Belediyesi’nin erişilebilir ve eşit yaşam hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, engelsiz şehir vizyonunun yalnızca fiziksel değil, sosyal ve kültürel alanları da kapsadığını söyledi.

Öte yandan Konukçu, Alanya Belediyespor bünyesinde Tekerlekli Sandalye Tenis Takımı’nın kurulduğunu da duyurdu.

Program kapsamında düzenlenen kısa gösteri maçına katılan Konukçu, izleyicilerden alkış aldı.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Ziyaretçiler, özel bireylerin hazırladığı eserleri yakından inceleme fırsatı bulurken, her tablonun ardındaki emek ve yaşam hikayesi dikkat çekti.

Etkinliğe katkı sağlayan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Grubu da sahne performanslarıyla programa renk kattı.

“Hayalden Tuvale Karma Resim Sergisi”nin 5 gün boyunca ziyaret edilebileceği bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sezer Sezgin: Hakkımı helal etmiyorum Önceki Haber

Sezer Sezgin: Hakkımı helal etmiyorum

Mahallemde Maç Var heyecanında son 32 turu başladı Sonraki Haber

Mahallemde Maç Var heyecanında son 32 tu...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar