23 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Alanyada 6 yılda 30 tır atık araç lastiği, geri dönüşümle ekonomiye kazandırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanyada 6 yılda 30 tır atık araç lastiği, geri dönüşümle ekonomiye kazandırıldı
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’da 6 Yılda 30 Tır Atık Araç Lastiğini Geri Dönüşümle Ekonomiye Kazandırırken, Sinek üremesinin De önüne Geçti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’da 6 yılda 30 tır atık araç lastiğini geri dönüşümle ekonomiye kazandırırken, sinek üremesinin de önüne geçti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile başlatılan çalışma kapsamında doğaya gelişigüzel atılan araç lastiklerini topluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanya’nın 102 mahallesinde boş alanlara, ormana ve yol kenarlarına düzensiz bir şekilde atılan araç lastiklerini topluyor.

Hem doğaya zarar veren hem görüntü kirliliğinin yanı sıra yağışlı havalarda içine biriken su nedeniyle sinek ve haşerelerin üreme yeri haline gelen atık lastikler ekipler tarafından alınıyor. Araçlarla taşınarak belirlenen noktalarda istiflenen atık lastikler daha sonra geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. 2025 yılında 5 tır, son altı yılda ise yapılan çalışmayla 30 tır atık lastik toplanırken, Büyükşehir, bu faaliyetiyle hem çevrenin korunmasına hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraşta kaza yapmış araçlarla trafik farkındalığı oluşturuluyor Önceki Haber

Kahramanmaraşta kaza yapmış araçlarla tr...

Çayda korkutan görüntü: Yüzeye çıkan balıklar ölüyor Sonraki Haber

Çayda korkutan görüntü: Yüzeye çıkan bal...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar