160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Alacada köylüler yağmur duasına çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alacada köylüler yağmur duasına çıktı
Abone ol
çorum'un Alaca Ilçesinde, Ilkbahar Mevsimin Yağışsız Geçmesi Nedeniyle Altı Farklı Köyde Yaşayan Vatandaşlar Yağmur Duasına çıktı

Çorum’un Alaca ilçesinde, ilkbahar mevsimin yağışsız geçmesi nedeniyle altı farklı köyde yaşayan vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Mevsimsel yağışların istenilen seviyede olmaması nedeniyle yapılan yağmur dualarında topraktaki mahsul için verim istenildi. Altı farklı köyde öğle namazını müteakip yapılan yağmur duasında, "Yarabbi; göklerde bulunan rahmetini bizlerden esirgeme, Peygamber Efendimize bizleri komşu kıl. İslam dini üzerine olanlara yardım et. Toprağa düşen ve şehit olanları da Peygamber Efendimize komşu eyle ve İslam coğrafyasına huzur nasip et" denildi.

Köylerde öğle namazından sonra köy meydanlarında toplanan Çöplü köyü, İbrahim köyü, Kapaklı köyü, Bolatcık köyü, Belpınarı köyü ve Örükaya yaşayan vatandaşlar, bereket ve huzur için duada bulunurken yapılan dua sonrası ise imece usulüyle hazırlanan yemek vatandaşlara ikram edildi.

Köylerine uzun süreden beri yağmur yağmadığını dile getiren Çöplü köyü Muhtarı Hüseyin Deniz, "Tarladaki ürünlerimiz susuz kaldı. Vatandaşlarımızın talepleri üzerine yağmur duasına çıkmayı uygun gördük. Öğle namazı sonrası hep birlikte Allah’a el açıp dua ettik. Yağmur duamıza destek veren köy halkına ve iştirak edenlere şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3Önceki Haber

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3

Antalyada geleceğin başpehlivanları hazırlıklara devam ediyorSonraki Haber

Antalyada geleceğin başpehlivanları hazı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar