28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Aksarayda 40 kişilik umre heyeti Sultanhanından yola çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksarayda 40 kişilik umre heyeti Sultanhanından yola çıktı
Abone ol
AKSARAY’IN SULTANHANI İLÇESİNDE 40 GÜNLÜK RAMAZAN AYI UMRESİNE GİDECEK UMRECİLER BEKİRAĞA CAMİİ ÖNÜNDE DÜZENLENEN TÖRENLE MUKADDES TOPRAKLARA DUALARLA UĞURLANDI.

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde 40 günlük Ramazan ayı umresine gidecek umreciler Bekirağa Cami önünde düzenlenen törenle mukaddes topraklara dualarla uğurlandı.


Uğurlama töreninde umre hakkında kısa bir bilgi veren Sultanhanı İlçe Müftüsü Halil Akçal ve emekli imam Bilal Altınsoy, “Umreye gidenler geride bıraktıklarını da temsil ederler. Sizler Kur’an’ın indiği, efendimizin doğduğu yerlere gideceksiniz. Tavaf yapacaksınız, say yapacaksınız. Bunların hep birer anlamı var. Onun için orada zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin. Manevi hayatınızda milat olsun Umre. Yolculukların en hayırlısı Allah’ın evi Beytullah’a yapılan yolculuktur. Yolculukların en hayırlısı Medine-i Münevvere’ye, Ravazay-ı Mütahhara’ya yapılan yolculuktur. Mekke-i Mükerreme’de Allah’ın misafirlerisiniz. Medine-i Münevvere’de Peygamber Efendinmiz’in (s.a.v.) misafirlerisiniz. Rabbim layık olanlardan eylesin. En çok ikram olunanlardan eylesin. Oralarda vakit çabuk geçer en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım. Kutlu beldelere, Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) bizlerin de selamlarını götürün” dedi.


40 kişilik umre heyetini uğurlama töreni sırasında duygusal anlar yaşandı. Kutsal Topraklara doğru yola çıkan umrecilerin yakınları ile gözyaşları arasında vedalaşmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Yapılan duaların ardından umreciler aileleri ile vedalaşarak yola çıktı. Törene Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, İlçe Müftüsü Halil Akçal ve umrecilerin yakınları katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karatay Belediyesi bu yıl 750 bin metrekare parke yol çalışması hedefliyorÖnceki Haber

Karatay Belediyesi bu yıl 750 bin metrek...

Aksarayda 40 kişilik umre heyeti Sultanhanından yola çıktıSonraki Haber

Aksarayda 40 kişilik umre heyeti Sultanh...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar