29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5442
EURO34.9248
ALTIN2441.3

AKSA Çoruh Elektrikte işçiler işten çıkarılan arkadaşları için il binasında toplandılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKSA Çoruh Elektrikte işçiler işten çıkarılan arkadaşları için il binasında toplandılar
Abone ol
Rize’de ‘performans Düşüklüğü’ Denilerek Işten çıkarılan Mesai Arkadaşlarını Savunmak Isteyen Aksa çoruh Elektrik A.ş. çalışanları, Rize Il Binası önünde Toplanarak Işten çıkarılan Arkadaşlarına Destek Verdi.

Rize’de ‘Performans düşüklüğü’ iddiasıyla işten çıkarılan mesai arkadaşlarını savunmak isteyen AKSA Çoruh Elektrik A.Ş. çalışanları, Rize İl Müdürlüğü binası önünde toplanarak arkadaşlarına destek verdiler.

AKSA Çoruh Elektrik A.Ş.’de çalışan Muzaffer Kurtuluş isimli işçi, performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarıldı. Konunun sadece performans düşüklüğü olmadığını ve sendikal sürecin Kurtuluş’un işten çıkarılmasına sebep olduğunu iddia eden mesai arkadaşları ise ona destek vermek istedi. İşten çıkarılan Muzaffer Kurtuluş’un yeniden işe alınmasını isteyen mesai arkadaşları AKSA Çoruh Elektrik Rize Müdürlüğü önünde dün akşam toplanarak firma yetkilileri ile görüşmek istedi. gece saat 12.00’a kadar bina önünde bekleyen işçiler firma yetkilileri arasında sabah görüşme için uzlaşmaya varıldı.

İşçiler adına konuşan Hasan Yıldız arkadaşlarının yeniden işe alınması için toplandıklarını ifade ederek “Burada toplanmamızın asıl nedeni sebepsiz, gerekçesiz sadece performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten çıkartılan bir arkadaşımız. Geçtiğimiz haftalarda benzer durumdan işten çıkarılan 2 arkadaşımız daha vardı. Asıl sorunun sendika değişikliği, mücadelesini doğru yolda arayan arkadaşlarımızın mücadelesine balta vurmak olduğuna inanıyoruz. Şirketin bir an önce bu yanlıştan döneceğine inanıyoruz. İyi niyetimizle buradayız. Yarın sabah bir görüşme gerçekleşecek. İnanıyoruz ki oradan barışa yönelik bir çözüm çıkacaktır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vinç zinciri koptu, düşen 2 işçi hayatını kaybettiÖnceki Haber

Vinç zinciri koptu, düşen 2 işçi hayatın...

Dolmuşta unutulan 20 bin lira 20 dakikada sahibine ulaştıSonraki Haber

Dolmuşta unutulan 20 bin lira 20 dakikad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar