14 Haziran, 2024, Cuma
DOLAR32.5346
EURO34.9626
ALTIN2410.8
Yusuf Cinkara Otomotiv

Akdenizli Kadınların Buluşma Noktası: Kültür ve Sanat Evleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdenizli Kadınların Buluşma Noktası: Kültür ve Sanat Evleri
Abone ol
Mersin’in Akdeniz ilçesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evleri, 7'den 70'e herkesin evi haline gelmiş durumda.

Mersin’in Akdeniz ilçesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evleri, 7'den 70'e herkesin evi haline gelmiş durumda. 66 yaşındaki Aliye Ceylan, ileri yaşına rağmen dikiş nakış kursundaki başarısıyla dikkat çekiyor ve görenlerin takdirini kazanıyor. Ceylan, öğrendikleriyle oğluna çeyiz dizmeye başlamış ve kendi yaş grubundaki herkesi bu tür kurslara katılmaya çağırmış.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat İşler Müdürlüğü'ne bağlı kültür ve sanat evleri, özellikle Akdenizli kadınların sıkça ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Giyimden okuma-yazmaya, kuaförden el sanatlarına kadar 22 farklı kursun verildiği kültür ve sanat evlerinde, 2019 yılından beri binlerce kadın çeşitli kurs ve mesleki eğitimler almış durumda.

Özellikle yaş almış bazı kadınların da bu evlerde yer alan kurslara katılması dikkat çekiyor.

Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evi'nde 2 yıldır kurs gören 66 yaşındaki Aliye Ceylan, dikiş nakış kursundaki başarısıyla öne çıkıyor.

Ceylan, öğrendikleriyle oğluna çeyiz yapmaya başlamış ve kursun en başarılı kursiyerlerinden biri olmuş.

Kursa başlama hikayesini paylaşan Aliye Ceylan, her gün kursa gelip gittiğini ve daha önce taziye evinde kursa gittiğini belirtti.

Başkan Mustafa Gültak'ın liderliğindeki gelişmelerin ardından buranın çok güzel bir yer haline geldiğini ifade eden Ceylan, kursların çok iyi geçtiğini ve hocalarının her şeyi öğrettiğini vurguladı.

Kendisine, eşine ve oğluna çeyiz yapmanın yanı sıra namazlık, çanta, elbise gibi birçok şeyi de kurs süresince öğrendiklerini söyledi.

Kurs sırasında dikiş yapmanın kendisini çok iyi hissettirdiğini belirten Ceylan, aklında hiçbir sorun veya stres kalmadığını ifade etti.

Kursiyer arkadaşları ve hocalarının çok iyi olduğunu dile getiren Ceylan, kendini daha da geliştirirse ilerleyen dönemde usta öğretici olabileceğini düşündüğünü paylaştı.

Başkan Mustafa Gültak'a teşekkür eden Ceylan, yaş almış insanlara bu tür aktivitelere katılmalarını tavsiye etti.

Evde oturmanın hastalıklara yol açabileceğini belirten Ceylan, sürekli bir şeyle ilgilenmenin aktif bir yaşam sürmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kız öğrencilere bilişim sınıfı oluşturulduÖnceki Haber

Kız öğrencilere bilişim sınıfı oluşturul...

Büyükşehirden Doğal Üretim Bahçesinde tohum bankası ve tarım aletleri alanıSonraki Haber

Büyükşehirden Doğal Üretim Bahçesinde to...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar