160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Akdeniz Üniversitesi deprem bölgesine merhem olmaya çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Üniversitesi deprem bölgesine merhem olmaya çalışıyor
Abone ol
MERKEZ ÜSSÜ KAHRAMANMARAŞ'IN PAZARCIK İLÇESİ OLAN VE 10 İLİ ETKİLEYEN DEPREME İLİŞKİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DE TEYAKKUZA GEÇTİ. ÜNİVERSİTENİN İLGİLİ BİRİMLERİNİN KATILIMIYLA KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURULARAK ALINACAK ÖNLEMLER GÖRÜŞÜLDÜ.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depreme ilişkin Akdeniz Üniversitesi de teyakkuza geçti. Üniversitenin ilgili birimlerinin katılımıyla koordinasyon kurulu oluşturularak alınacak önlemler görüşüldü.


Depremden etkilenen öğrencilerin ders kaydı ve tek ders sınavı gibi konularda mağduriyet yaşamamaları için gereken düzenlemeler Senato kararıyla yapıldı. Ayrıca deprem bölgesindeki tüm öğrenci ve personelin ihtiyaçlarını belirlemek için Deprem İhbar Formu oluşturuldu.


Bölgede öncelikle eldiven, mont, bot, bere gibi kışlık kıyafet ile battaniye ve temizlik malzemesine yönelik ihtiyaçların olduğu öğrenilirken, Akdeniz Üniversitesi tarafından depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde de yapılan çalışmalar kapsamında bölgeye yapılacak her türlü medikal, personel, arama ve kurtarma ekibi alanında yapılacak olan yardım için çalışmalar yapılıyor.



“Yaraları birlikte saracağız”


Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi ailesinin depremden zarar gören vatandaşlara destek olmak için hazır olduğunu vurguladı. Mevsim şartları nedeniyle yaşanan afetin olumsuz etkilerinin daha yoğun hissedildiğine değinen Rektör Özkan, “Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir. Ve Türk milleti afet anlarında her zaman el ele vermiştir. Dün böyle olmuştur, bugün de böyle olacaktır. Yaraları hep beraber saracağız. Biz de tüm imkanlarımızla depremden zarar gören vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.



Deprem bölgesine itfaiye aracı


Öte yandan Akdeniz Üniversitesi de deprem anından itibaren bölgeye intikal ettirilmek üzere iki personeli ile beraber bir itfaiye aracını yola çıkardı. Antalya AKUT Ekibi Birim Sorumlusu olan Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yılmaz Sevgül koordinasyonunda da Antalya AKUT Lojistik Üssünde Kriz Masası kuruldu.


Çalışmalarla ilgili bilgi veren Sevgül, “Antalya’dan 43 kişilik personel afet bölgesine hareket etmiştir. Öğleden sonra 12 kişiden oluşan yeni personel grubu afet bölgesine intikal edecektir. AKUT’un Antalya, Alanya, Kaş ekipleri ilk andan itibaren tam donanımlı 43 arama kurtarma personeli deprem bölgesine ulaşmak üzere. Antalya ekipleri Hatay ilinde arama ve kurtarma çalışmaları yapacaklar” dedi. Sevgül, Akdeniz Üniversitesi olarak bölgede ihtiyaç olması halinde yeni ekipleri de yola çıkarabileceklerini sözlerine ekledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Valiliğinden bağış açıklamasıÖnceki Haber

Aydın Valiliğinden bağış açıklaması

Vanda depremzedeler için kan bağışı kuyruğuSonraki Haber

Vanda depremzedeler için kan bağışı kuyr...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar