16 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.1642
EURO35.1208
ALTIN2475.7

Akdeniz Belediyesi, Çöp Konteynerlerini Dezenfekte Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Belediyesi, Çöp Konteynerlerini Dezenfekte Ediyor
Abone ol
Akdeniz Belediyesi, halk sağlığını koruma ve temiz bir çevrede yaşam hakkını sürdürme amacıyla, ilçeye bağlı 65 mahalle ve binlerce sokakta bulunan çöp konteynerlarini yenileyerek tekrar kullanıma sunuyor. Bu uygulama sayesinde belediye, büyük bir maliyet kaleminden kurtuluyor ve çevreye daha duyarlı bir hizmet sunuyor.

Akdeniz Belediyesi, halk sağlığını koruma ve temiz bir çevrede yaşam hakkını sürdürme amacıyla, ilçeye bağlı 65 mahalle ve binlerce sokakta bulunan çöp konteynerlarini yenileyerek tekrar kullanıma sunuyor.

Bu uygulama sayesinde belediye, büyük bir maliyet kaleminden kurtuluyor ve çevreye daha duyarlı bir hizmet sunuyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, güçlendirilen personel, araç ve ekipman gücüyle Akdeniz ilçesine bağlı 65 mahalleye 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor ve vatandaşların temiz ve sağlıklı bir çevreye sahip olma hakkını koruyor.

Her gün tonlarca çöpü atık bertaraf tesisine ulaştıran ekipler, zamanla yıpranan ve zarar gören çöp konteynerlarini envanterde bulunuyorsa yenisiyle değiştiriyor veya yenileyip sokaklara geri yerleştiriyor.

Ekipler, aşırı sıcak havalardan kaynaklanan olumsuz etkileri engellemek amacıyla çöp konteynırlarını düzenli aralıklarla yıkayıp dezenfekte ediyor.

Bu sayede kötü kokuların yayılmasını, sinek ve haşere yayılımını önlemeyi hedefliyorlar. Ayrıca, akşam saatlerinde semt pazarlarının temizlik, yıkama ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirerek vatandaşların temiz ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlıyorlar.

Ekipler, çarşı merkezindeki caddelerden tüm mahallelere kadar tespit edilen zarar görmüş çöp konteynerlarini elden geçirip tamir ederek, kaynak, lehim ve boyama işlemlerini yaparak konteynırları yeniden kullanıma hazır hale getiriyor.

Akdeniz Belediyesi'nin bu çevre koruma ve temizlik çalışmaları, sadece maliyetleri azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda bölgedeki insan sağlığını ve yaşam kalitesini de önemli ölçüde artırıyor. Düzenli bakım ve dezenfeksiyon sayesinde çevre kirliliği ve hastalıkların yayılması önlenerek daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe sağlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursasporda tempo artıyorÖnceki Haber

Bursasporda tempo artıyor

Elazığ Belediyesi ‘GES kapasitesini artırıyorSonraki Haber

Elazığ Belediyesi ‘GES kapasitesini artı...

Yorum Yazın

Resmi İlanlar

tümü
Gıda Ürünleri Satın Alınacaktır

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar