160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Akademi Ümraniyeden hastane personeli için el sanatları atölyeleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akademi Ümraniyeden hastane personeli için el sanatları atölyeleri
Abone ol
Serginin Açılışı, ümraniye Belediye Başkanı Ismet Yıldırım Ile ümraniye Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Kerem Tolan’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi’nin kültür ve sanat alanındaki önemli projelerinden biri olan Akademi Ümraniye, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlediği el sanatları atölyeleriyle kurumlar arası güçlü bir iş birliğine imza attı. Hastane personelinden 138 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen atölyeler, nisan, mayıs ve haziran ayları boyunca sürdü.

Seramikten tahta baskıya, panch işinden sepet örücülüğüne ve ahşap oymaya kadar 5 farklı branşta verilen eğitimlerde kursiyerler hem stres atma hem de üretmenin mutluluğunu yaşama fırsatı buldu. Üç ay süren bu verimli çalışmaların sonunda ortaya çıkan birbirinden özgün ve estetik eserler, düzenlenen sergide sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Kerem Tolan’ın katılımıyla gerçekleşti. Hastane personelinin emekleriyle hayat bulan 72 eserin yer aldığı sergi, hem çalışanların üretkenliğini hem de sanatın birleştirici gücünü gözler önüne serdi. Sanat yolculuğu burada da bitmedi. Akademi Ümraniye, yoğun ilgi gören bu atölyelerin ardından yeni dönem için kolları sıvadı. Eylül ayı itibarıyla başlayan yeni dönem kursları, çini sanatının da eklenmesiyle 6 branşta devam ediyor. Bu kez 80 hastane personeli, 5 uzman eğitmenin rehberliğinde el sanatlarının inceliklerini öğreniyor.

Ümraniye Belediyesi, bu anlamlı iş birliğiyle yalnızca sanatı yaygınlaştırmakla kalmıyor; aynı zamanda kurumlar arasında köprü kurarak çalışanların hem ruhsal hem de sosyal anlamdaki gelişimine katkı sağlıyor. Kurumların, şehirlerin ve toplumların da büyümesine vesile olan sanat, ortak bir değer olarak Ümraniye’de yaşatılmaya devam ediyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yanık’tan İsrail’e Sert Tepki: “İnsanlık Onuruna Alçakça Saldırı” Önceki Haber

Yanık’tan İsrail’e Sert Tepki: “İnsanlık...

Bayburtta Gençler Peygamberimizle Değer Kazandı konulu konferans düzenledi Sonraki Haber

Bayburtta Gençler Peygamberimizle Değer...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar