160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

AK Partili Başdaş: Konak iflas etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Başdaş: Konak iflas etti
Abone ol
Ak Parti Konak Ilçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesine düzenlenen operasyonda yaşanan gözaltılar ve belediyenin mali durumu hakkında açıklama yaptı. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu ve ekibini birçok kez uyardıklarını ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını belirten Başdaş, "Açıkçası Konak Belediyesi iflas etti. Personel gideri yüzde 67’ye ulaşmış durumda. Belediye başkanının soyadı ‘Mutlu’ ama kendisi mutsuz. Sahaya ineceğiz, bu kötü yönetimi halkımıza anlatacağız" dedi.

Halkın artık Konak Belediyesinden ümidini kestiğini ifade eden AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, şöyle devam etti: "Vatandaşların Konak Belediyesinden hizmet adına umudunu kesti, artık beklentisi yok. 300 milyon TL olan borç, 2 milyar TL’yi geçti. 2026 yılı bütçesi, genel giderlerin ancak yüzde 80’ini karşılayabilir. 2026 yılı boyunca Konak’ta sürekli işçi eylemleri göreceğiz. Maaşını alamayan işçi ve memurların eylemlerine hazır olalım. Zaten hizmet beklemiyoruz. Sayın Mutlu da bu söylediklerimizi kendisi ifade etti. Bu bütçe sadece maaş ödeme bütçesidir. Maalesef maaşları da ödeyemeyecek. Keşke maaşları ödeyebilse de çalışanlar mağdur olmasa. Belediye başkanının soyadı ‘Mutlu’ ama aslında kendisi de mutsuz."

Kaynakları heba etmeyin

Konak Belediyesinin seçim vaatlerini yerine getirmediğine dikkat çeken Başdaş, "Biz de Sayın Mutlu’ya buradan sesleniyoruz: Konak’ın kaynaklarını farklı yollarla heba etmeyin. 8 müdür değiştirerek iş bilmezliğinizi örtemezsiniz. 8 başkan yardımcısını değiştirerek sorumluluğu başkan yardımcılarına yükleyemezsiniz." ifadelerini kullandı. Başdaş, sık sık yapılan görev değişikliklerinin akıllara başka soruları da getirdiğini belirterek, "Bu kadar kişi değiştiriliyorsa seçim öncesinde herkese müdürlük veya başkan yardımcılığı mı vaat edildi? Bu kadar ismin değişmesi başka türlü nasıl açıklanabilir?" dedi.

"Kötü yönetimin acısı esnaftan çıkarılıyor"

Kötü yönetimin bedelini özellikle esnafın ödediğini kaydeden Başdaş, "Bu kadar kötü yönetimin acısını esnaftan çıkarıyorlar. Her üç-dört ayda bir tarifelere yüzde 1000, hatta yüzde 1600’ü bulan zamlar yapılıyor. Yetmedi, bütün dükkân sahipleri ruhsat alamamaktan şikâyetçi. Müdürler ve diğer yetkililer görevden ne zaman alınacaklarını bilmedikleri için esnafın işini de yapmıyor. Açıkçası Konak iflas etmiş durumda. Biz de bu kadar sorun içinde nereden başlayacağımızı, neyi anlatacağımızı bilemiyoruz." dedi.

"Konak mutsuz, vatandaş mutsuz"

"Bıçak kemiğe dayandı" diyen Başdaş, "Genel giderler konusunda belediyeyi uyardık. Personel giderlerinin yüzde 40’ı geçmemesi gerektiğini ifade ettik. Ancak şu anda belediyenin personel gideri yüzde 67’ye ulaşmış durumda. Başkan Nilüfer Mutlu, belediye meclisini dikkate almadan işleyiş dışı anlaşmalar yaparak kamu zararına yol açtı ve buna devam ediyor. Konak Belediyesi’ni bu kadar kötü yönetmeye kimsenin hakkı yok. 50 ilden büyük olan Konak’ta bu denli bir yönetim zaafı kabul edilemez. Sahaya ineceğiz ve vatandaşlarımız için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışacağız. Bu kötü yönetimi de halkımıza anlatacağız" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi Önceki Haber

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi...

BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı başvuru süresi uzatıldı Sonraki Haber

BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar