160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

AGÜ Öğretim Üyesi Prof. Güngör, Türkiyede en iyi ilk 10 bilim insanları arasında yer aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AGÜ Öğretim Üyesi Prof. Güngör, Türkiyede en iyi ilk 10 bilim insanları arasında yer aldı
Abone ol
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (AGÜ) BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. VEHBİ ÇAĞRI GÜNGÖR, RESEARCH.COM ARAŞTIRMA PORTALI TARAFINDAN YAYINLANAN EN İYİ BİLİM İNSANLARI SIRALAMASINDA TÜRKİYE’NİN İLK 10 BİLİM İNSANI ARASINDA GÖSTERİLDİ.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, research.com araştırma portalı tarafından yayınlanan En İyi Bilim İnsanları Sıralamasında Türkiye’nin ilk 10 bilim insanı arasında gösterildi.



Bilim insanları için dünyanın en önemli araştırma portallarından biri olan research.com tarafından bu yıl dokuzuncusu yayınlanan en iyi bilim insanları sıralamasında Prof. Güngör, Türkiye’de “Elektronik ve Elektrik Mühendisliği” alanında 8’inci, “Bilgisayar Bilimleri” alanında ise 9’uncu sırada yer aldı. Prof. Güngör, bilgisayar ağı, telekomünikasyon ve Elektrik Mühendisliği alanındaki çalışmaları ile akıllı şebeke teknolojileri, endüstriyel kablosuz sensör ağları, akıllı şebekede kablosuz sensör ağlarının fırsatları ve zorlukları alanında aldığı atıfların değerlendirilmesi sonucunda listeye üst sıralardan girdi. AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Türkiye’de En İyi İlk 10 Bilim İnsanı arasında gösterilmesi nedeniyle Prof. Güngör’ü kutlayarak başarılarının devamını diledi. Sıralama, bilim insanlarının performanslarını izlemek, bilimsel üretkenlik açısından ölçme ve değerlendirme amacıyla oluşturulmuş uluslararası bir sayısal ölçüt olan H-indeksi’ne göre hazırlandı.


Research.com araştırma portalının en iyi bilim insanları sıralaması, ödül ve başarılara ek olarak, makaleleri ve atıf değerlerini içeren indekse göre değerlendiriliyor. Sıralama oluşturulurken OpenAlex ve CrossRef adlı bilimsel arama motorları dahil olmak üzere çeşitli veri kaynaklarından birleştirilen veriler kullanılıyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir yıl önce, bir yıl sonraÖnceki Haber

Bir yıl önce, bir yıl sonra

Depremzede kardeşleri için sınıf yapıyorlarSonraki Haber

Depremzede kardeşleri için sınıf yapıyor...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar