160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Ağrıda kuşburnu mevsimi başladı, dağlar şifa kaynağına dönüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağrıda kuşburnu mevsimi başladı, dağlar şifa kaynağına dönüştü
Abone ol
Ağrı’da Kuşburnu Mevsimi Başladı, Dağlar şifa Kaynağına Dönüştü

Ağrı’nın Patnos ilçesinde kuşburnu sezonu açıldı.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde dağlık alanlarda yetişen yabani kuşburnunu toplama dönemi başladı. Vitamin ve mineral bakımından zengin bu doğal bitki, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruma özellikleriyle öne çıkıyor. Antioksidan etkisi sayesinde hücresel yenilenmeyi destekleyen kuşburnunu, serbest radikallerin yol açtığı hasarı da azaltıyor.

Dağlara çıkarak kuşburnunu toplayan vatandaşlardan Menekşe Kaya, sağlığa olan faydaları nedeniyle meyveye büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kuşburnunu, sindirim sistemine olumlu etkiler sağlarken, lifli yapısıyla bağırsak hareketlerini düzenliyor ve hazımsızlık problemlerine çözüm oluyor. Çay olarak tüketildiğinde stres ve yorgunluğu azalttığı da belirtiliyor.

Besleyici ve şifalı özellikleriyle alternatif tıpta da kullanılan kuşburnunu, ev yapımında reçel, hoşaf gibi ürünlerde de değerlendiriliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lale 1973 lezzetleri Rizede Önceki Haber

Lale 1973 lezzetleri Rizede

Sevimli kediyi kurtarmak için tüm ekipler seferber oldu, o kurtarılacağı anda atlayıp gitti Sonraki Haber

Sevimli kediyi kurtarmak için tüm ekiple...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar