30 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Ağrı Dağına tırmanan dağcılar Ağustos ayında kar fırtınasına yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağrı Dağına tırmanan dağcılar Ağustos ayında kar fırtınasına yakalandı
Abone ol
Yüksek Kesimlere Ulaşan Ekip, Tırmanış Sırasında Yoğun Kar Yağışı Ve Tipiyle Karşılaştı.görüş Mesafesinin De Düşmesiyle Zorlu Hava şartlarında Ilerleyen Dağcıların Mücadelesi, Cep Telefonu Kameralarına Yansıdı.

Türkiye’nin çatısı Ağrı Dağı, yaz ve kış dağcıları ağırlamaya devam ederken, Ağustos ayında zirve tırmanışı gerçekleştiren dağcılar kar fırtınasına yakalandı.

Türkiye’nin çatısı Ağrı Dağı, terörden arındırılmasının ardından yerli ve yabancı dağcıların gözde rotalarından biri olmaya devam ediyor. Yaz ve kış aylarında dağcıları ağırlayan Ağrı Dağı, bu kez Ağustos ayında etkili olan kar fırtınasıyla gündeme geldi. Zirve tırmanışı yapmak isteyen dağcılar, rehber Resul Çivaş eşliğinde Ağrı Dağı’na tırmandı. Yüksek kesimlere ulaşan ekip, tırmanış sırasında yoğun kar yağışı ve tipiyle karşılaştı.

Ağustos ayında etkili olan kar fırtınası nedeniyle dağın zirveye yakın bölümleri kısa sürede beyaza büründü. Görüş mesafesinin de düşmesiyle zorlu hava şartlarında ilerleyen dağcıların mücadelesi, cep telefonu kameralarına yansıdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DPÜlü iki öğretim üyesi Sigma Xia tam üye seçildi Önceki Haber

DPÜlü iki öğretim üyesi Sigma Xia tam üy...

İki ayda 200 öğrenci yüzme öğrendi Sonraki Haber

İki ayda 200 öğrenci yüzme öğrendi

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar