160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Afyonkarahisarda vizyon projelerden biri daha tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyonkarahisarda vizyon projelerden biri daha tamamlandı
Abone ol
Afyonkarahisar Belediyesinin Vizyon Projelerinden Birisi Olan Bedesten Kavşağı Projesi Tamamlandı. Uzun çarşı Yatırımı Ardından şehrin Tarihini Yansıtan Ve Ticaretin Yoğun Olduğu GüzergÂhlardan Biri Olan Bedesten çarşısı’na Trafiği Rahatlatacak şekilde Modern Mimariye Uygun Kavşak Yapıldı.

Afyonkarahisar Belediyesinin vizyon projelerinden birisi olan Bedesten Kavşağı projesi tamamlandı. Uzun Çarşı yatırımı ardından şehrin tarihini yansıtan ve ticaretin yoğun olduğu güzergâhlardan biri olan Bedesten Çarşısı’na trafiği rahatlatacak şekilde modern mimariye uygun kavşak yapıldı.

Daha önce var olan kavşak Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yenilendi. Süs havuzları, oturma bankları ve kış bitkileri ile donatılan Bedesten Kavşağı ışıklandırma çalışması ile de bütünlük sağladı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek projenin detaylarını Bedesten esnafı ile de paylaşmış, esnafların beğenisini kazanan projenin yapımını başlatmıştı. Kısa sürede ekiplerimizin hummalı çalışmaları ardından tamamlanan kavşakta şehrimizin simgelerinden Kadınanalar figürü de yerini aldı.

Afyonkarahisar’ı modern dokunuşlar ile marka şehir haline getiren Başkanımız Mehmet Zeybek vizyon eserlerden biri olan Bedesten Kavşağında incelemelerde bulundu. Bedesten Kavşağı’nda çalışmaların bittiğini aktaran Başkan Zeybek açıklamasında; “Afyonkarahisar’ımızın ilk içme suyu şebekesini Anadolu Selçuklu Devleti’nin hükümdarlarından Alâeddin Keykubad’ın kızları getirmişti. Kadınanalar olarak anılıyorlar. Bu anlayışı sembolize eden kadınanalar figürünü de Bedesten Kavşağı’na getirdik. Bu tarihi dokuyu zenginleştirmiş olduk. Afyonkarahisar’ımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muğlada 14 günde araç sayısı 5 bin 455 arttı Önceki Haber

Muğlada 14 günde araç sayısı 5 bin 455 a...

İstanbulda doktor doktor gezdi, şifayı Denizlide buldu Sonraki Haber

İstanbulda doktor doktor gezdi, şifayı D...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar