29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

ADYÜden Ulusal Staj Seferberliği Projesine destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ADYÜden Ulusal Staj Seferberliği Projesine destek
Abone ol
CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİNİN KOORDİNASYONU İLE YÜRÜTÜLEN ULUSAL STAJ SEFERBERLİĞİ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE’NİN FARKLI ÜNİVERSİTELERİNDE EĞİTİM GÖREN YİRMİ ÖĞRENCİ ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİNDE (ADYÜ) STAJA BAŞLADI.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonu ile yürütülen Ulusal Staj Seferberliği programı çerçevesinde Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören yirmi öğrenci Adıyaman Üniversitesinde (ADYÜ) staja başladı.


Öğrenciler, staj öncesi ADYÜ Kariyer Merkezi öncülüğünde, ADYÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Doç. Dr. Yasemin Altunbaş ile A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Barış Kartal tarafından verilen İş Güvenliği ve Sağlığı eğitimini aldıktan sonra stajlarına başladı.


Eğitimlerin ardından üniversite yönetimi tarafından görevlendirildikleri birimlerde iş başı yapan öğrenciler, 20 iş günü sorunda stajlarını tamamlayacak.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, stajın, öğrencilerin kariyer yolculuklarındaki önemine vurgu yaptı.


Rektör Turgut, “Staj çalışma hayatına atılan ilk adımdır. Özellikle öğrencilerin iş hayatını yakından tanımaları, niteliklerini ve yeteneklerini geliştirmeleri ve mezuniyet sonrası kariyerlerini daha doğru bir şekilde yapma fırsatı vermesi bakımından önemlidir. Dolayısıyla öğrenciler bakımından iş hayatını tanıma ve çalışma hayatının temel kurallarını öğrenme bakımından büyük bir önem taşıyor. Bu çerçevede önemli bir uygulamanın altına imza atan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yetkililerine teşekkür ederken, stajyer öğrencilerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ümraniyede binlerce kişiye aşure ikramıÖnceki Haber

Ümraniyede binlerce kişiye aşure ikramı

Çanakkalede çıkan kavgada gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildiSonraki Haber

Çanakkalede çıkan kavgada gözaltına alın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar