160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Adıyamanda 198 saat sonra enkazdan müthiş haber

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adıyamanda 198 saat sonra enkazdan müthiş haber
Abone ol
18 YAŞINDAKİ MUHAMMED CAFER ÇETİN ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN ÇALIŞMASIYLA ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin 9. gününde 198. saatte 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin Adıyaman’da enkaz altından ’Domuz damı’ yöntemiyle sağ olarak kurtarıldı.


Abdülmusa Caddesi Fırat apartmanında enkazın 3. katında sabah saatlerinde canlı olduğu bilgisi üzerine 3 saatlik çalışma ile Zonguldaklı madenciler domuz damı denilen yöntemle Muhammed’e ulaştılar. Zonguldaklı madencilerin yanı sıra Kara Kuvvetleri Doğal Afetler Taburu, AFAD, UMKE, Tayvanlı arama kurtarma ekipleri, Jandarma arama kurtarma ekiplerinin de katıldığı operasyonla yaşam koridoru oluşturulmasının ardından Muhammed Cafer Çetin gün ışığına çıkarıldı. Burada oksijen tüpü, serum ve termal battaniye hazır bulunduruldu. Halat yardımıyla Kurtarma ekiplerince sedye ile taşınan Muhammed Cafer Çetin hastaneye kaldırıldı. Muhammed’in sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi.


Depremzede Çetin dışarı çıkarıldığında panik yaşamaması için kurtarma ekiplerinden alkış ya da kutlama yapmaması istenirken, ambulansın hastaneye gitmesinin ardından tüm ekipler birbirlerine sarılarak kutlama yaptılar

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem bölgesinde haberleşme ve koordinasyona İzmirden destek Önceki Haber

Deprem bölgesinde haberleşme ve koordina...

Deprem Doğanşehirde 140 kişinin ölümüne neden oldu Sonraki Haber

Deprem Doğanşehirde 140 kişinin ölümüne...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar