Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
21 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Adanada şiddetli yağış şantiyeleri vururken, Bakız İnşaatın altyapısının farkı tekrardan dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adanada şiddetli yağış şantiyeleri vururken, Bakız İnşaatın altyapısının farkı tekrardan dikkat çekti
Abone ol
Adana’da şubat Ayındaki Sel Felaketinin Ardından Yeniden Etkili Olan şiddetli Yağış, Kent Genelinde Birçok şantiye Ve Inşaat Alanını Olumsuz Etkilerken Güçlü Drenaj Sistemleri Ve Modern Altyapı Planlaması Sayesinde Bakız Inşaat’ın Projesinde Su Birikintisi Dahi Oluşmadı.

Adana’da Şubat ayındaki sel felaketinin ardından yeniden etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde birçok şantiye ve inşaat alanını olumsuz etkilerken güçlü drenaj sistemleri ve modern altyapı planlaması sayesinde Bakız İnşaat’ın projesinde su birikintisi dahi oluşmadı.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından kentte başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağışın ardından özellikle yeni yapılaşmanın yoğun olduğu Karahan Şambayadı ve Kabasakal bölgelerinde su tahliye sistemlerinin yetersiz kalması nedeniyle şantiye alanlarını ve siteleri su bastı. Birçok noktada araçlar ve malzemeler su altında kalırken, ekipler suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.

Merkez Çukurova ilçesindeki özellikle yapımı devam eden birçok inşaat alanı ve bitmiş olan sitelerin zemin katlar ve otoparklarını su bastı.

Kentte yaşanan bu olumsuz tablo karşısında, merkez Çukurova ilçesi Kabasakal Mahallesi’ndeki Turgay Canver ve Begüm Canver’in sahibi olduğu Bakız İnşaat’ın şantiyesinde ise durumun tamamen farklı olduğu gözlendi.

Firma, projelerinde temelden itibaren büyük önem verdiği güçlü drenaj sistemleri ve modern altyapı planlaması sayesinde şiddetli yağıştan hiçbir şekilde etkilenmedi. Şantiyede, su birikintisi dahi oluşmadığı görülürken firma yetkilileri, mühendislik standartlarından ve altyapı kalitesinden taviz vermeden projelerine devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, firmanın Şubat ayındaki sel felaketi sonrası da şantiyelerinde herhangi bir olumsuzluk olmadığı gözlenmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakırda kız ve erkek öğrenciler aldıkları eğitimlerle otomotiv sektörüne giriyor Önceki Haber

Diyarbakırda kız ve erkek öğrenciler ald...

Vanda 5.2 büyüklüğünde deprem: Sarsıntı anı kamerada Sonraki Haber

Vanda 5.2 büyüklüğünde deprem: Sarsıntı...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar