20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2019
EURO35.0017
ALTIN2513.4

Adana'da Gurbetçilerle Kırmızı Et Tüketimi Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'da Gurbetçilerle Kırmızı Et Tüketimi Arttı
Abone ol
Kırmızı et tüketiminin en yüksek olduğu şehirlerden biri olan Adana’da özellikle yaz aylarında gurbetçilerin de şehre gelmesiyle birlikte kırmızı et tüketimi daha da arttı.

Kırmızı et tüketiminin en yüksek olduğu şehirlerden biri olan Adana’da özellikle yaz aylarında gurbetçilerin de şehre gelmesiyle birlikte kırmızı et tüketimi daha da arttı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur,

"Adana'da turizm sezonuyla birlikte günlük et tüketimi 20 tona ulaştı. Bunlara sakatat, sucuk ve tavuk etini de eklediğimizde tüketim 25 tonu buluyor.

Bu rakamlardan memnunuz. İşlerimiz gayet açılmış durumda. Eylül ayından sonra belki küçük düşüşler olabilir. Bunun dışında bir sıkıntımız yok" dedi.

Gurbetçi vatandaşların gelmesiyle et tüketiminin artması, esnafa da adeta can suyu oldu. Kebapçı Cihangir Korkmaz, "Yaz aylarında yurt içi ve yurt dışından Adana'ya insanlar çok rağbet gösterdi.

Bu da Adana için can suyu oldu. Esnaf mutlu oldu. Çünkü et satışlarına yansıdı. Et satışlarının artması da kebapçılara yansıdı.

Havaalanından inen insanlar, anne babalarını görmeden kebapçılarda soluğu alırlar. Esnaflar olarak mutluyuz" dedi.

Gün içerisinde 45 dereceye ulaşan sıcak havalar nedeniyle et tüketiminin genelde akşam daha fazla olduğunu aktaran Korkmaz,

"Sıcaklıklar et tüketimini düşürmüyor, tersine artırıyor. Gündüz saatlerinde 45 dereceyi aşan sıcaklıklar olduğu için insanlar daha çok akşamları geliyorlar.

Gece 3'e kadar kebap yemeye gelenler var" ifadelerini kullandı.

Adana kebabının yanında 10 çeşit salata verdiklerini, bazı insanların sadece salatalar için bile kebapçılara geldiğini vurgulayan Cihangir Korkmaz, şunları söyledi:

"Kebabın yanında sadece kebap vermiyoruz. Mevsim, soğan, ezme salataları ve yeşilliklerde veriyoruz.

Bu yeşillikler ile kebabı dengelediği için sağlığa hiçbir zararı olmuyor. Bizler Adana'yı en iyi şekilde temsil ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz."

Kebap yemeye gelen bir vatandaş ise sıcakların kendilerini etkilemediğini belirterek,

"Adana her zaman sıcak. Yaz aylarında 50 dereceyi aşan sıcaklıklar oluyor. Bu sıcakların bizim kebap yememize engel değil.

Adanalılar olarak sıcaklıklar 50 derece de olsa 70 derece de olsa biz kebap yemeye devam edeceğiz. Herkesi Adana'ya bekliyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Falez manzarası sonrası yaptığı kaza pahalıya mal olduÖnceki Haber

Falez manzarası sonrası yaptığı kaza pah...

Büyükşehirden 25 bin kişiye tıbbi ve genel bakım hizmetiSonraki Haber

Büyükşehirden 25 bin kişiye tıbbi ve gen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar