17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8083
EURO35.1742
ALTIN2444.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Adana'da Dezenformasyonla Mücadele İçin Protokol İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'da Dezenformasyonla Mücadele İçin Protokol İmzalandı
Abone ol
Adana’da, dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla çeşitli kurumlar arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Adana’da, dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla çeşitli kurumlar arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Gençlerin ve toplumun genelinde medya okuryazarlığını artırmayı ve dezenformasyonla mücadele bilincini yaymayı hedefleyen "Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Projesi" kapsamında düzenlenen imza töreni, Adana Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uzmanı Ümmühan Yücel katıldı.

Tören sırasında katılımcılara, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından hazırlanan "Dezenformasyon Bülteni Filistin Özel" ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki dezenformasyonu anlatan "Deprem Dezenformasyon" bültenleri dağıtıldı.

Vali Köşger, törende yaptığı konuşmada, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan dezenformasyonla mücadelede önemli bir adım attıklarını belirterek, İletişim Başkanlığı'nın bu konudaki gayretlerini takdirle karşıladıklarını ifade etti. Köşger, protokol sayesinde valiliklerin ve çeşitli kurumların iş birliği içinde dezenformasyonla daha etkin bir şekilde mücadele edebileceğini vurguladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uzmanı Ümmühan Yücel ise törenden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Ekonomik Forumu'nun küresel risk raporuna göre dezenformasyonun önümüzdeki iki yıl içinde bir numaralı küresel risk olarak görüldüğünü söyledi. Yapay zekâ teknolojilerinin gelişmesiyle dezenformasyonun üretim ve yayılmasının hızlandığını belirten Yücel, bireysel farkındalığın önemine dikkat çekti.

Yücel, uluslararası iş birlikleri ve yasal düzenlemelerin dezenformasyonla mücadelede önemli olduğunu, ancak bireysel bazda farkındalığın artırılmasının da kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Bu doğrultuda, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlükleri ve diğer kamu kurumları ile iş birliği yaparak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve protokoller imzaladıklarını belirtti.

Ayrıca, eğiticilere dezenformasyonla mücadele eğitimi verdiklerini ve eğitimcilerin sahada, kamu kurumlarında, öğrenciler ve gençlerle çalışarak farkındalık eğitimleri verdiklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyir halindeyken yanan lüks araç küle döndüÖnceki Haber

Seyir halindeyken yanan lüks araç küle d...

Mansur Yavaş, “KPSS Genel Tekrar Kampı”na katılan binlerce adaylarla bir araya geldiSonraki Haber

Mansur Yavaş, “KPSS Genel Tekrar Kampı”n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar