160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Kız Çocuklarına Destek Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Kız Çocuklarına Destek Eğitimi
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında kız çocuklarının güçlenmesine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla eğitim programı düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında kız çocuklarının güçlenmesine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla eğitim programı düzenledi.

Kadın ve Aile Hizmetleri'ne bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, 140 kız çocuğuna eğitim verildi.

Eğitim programı, 13 ve 14 yaş grubundaki çocuklar için iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirildi.

İlk oturumda, 70 kişilik 13 yaş grubuna yönelik olarak hemşire, rehber öğretmen ve psikolojik danışmandan oluşan meslek elemanları tarafından ergenlik dönemi ve regl konularında interaktif bir eğitim verildi.

Eğitim süresince genç kızların bu dönemi daha iyi anlamaları ve kendilerini daha rahat hissetmeleri için bilgilendirmeler yapıldı.

İkinci oturumda ise 14 yaş grubundaki 70 çocuğa, klinik psikolog ve sosyal çalışmacı tarafından çocuk hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık kazandıran bir eğitim sunuldu.

Bu oturumda toplumsal cinsiyet rolleri, haklar ve sorumluluklar gibi konularda kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Her iki oturumun sonunda, katılımcılara eğitimin içeriğini destekleyen bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Programın amacı, kız çocuklarının hem fiziksel hem de toplumsal gelişimlerini destekleyerek kendilerini güçlendirmelerine katkıda bulunmaktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Hiçbir kız çocuğunun yaşam hakkının elinden alınmadığı, eşit hak ve fırsatlara sahip olduğu yarınları inşa edene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz" mesajı verildi.

Bu eğitim programı, Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle, kız çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olabilmeleri için atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa ve Adıyamanda da okullar tatil edildiÖnceki Haber

Şanlıurfa ve Adıyamanda da okullar tatil...

Bozyazı Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmete açıldıSonraki Haber

Bozyazı Tekeli Jandarma Karakol Komutanl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar