160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde yeni lisans ve önlisans programları açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde yeni lisans ve önlisans programları açıldı
Abone ol
Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji üniversitesi’nde (atü) Yeni Lisans Ve önlisans Programları Açıldı. Bununla Birlikte Atü’de Ilk Meslek Yüksekokulu Da Kurulmuş Oldu.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ATÜ) yeni lisans ve önlisans programları açıldı. Bununla birlikte ATÜ’de ilk meslek yüksekokulu da kurulmuş oldu.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde mevcutta Bilgisayar, Yazılım ve Yapay Zeka mühendisliklerine ilaveten, ülkenin bilişim alanındaki yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi ile Veri Bilimi ve Analitiği olmak üzere 3 yeni lisans programı açıldı. Bu programlara 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımı yapılacağı bildirilirken böylece Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nde yer alan tüm bölümler ATÜ’nün temel vizyonuna uygun olarak teknoloji alanında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için hazır hale gelecek.

Bununla birlikte bu teknoloji alanlarının ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek üzere ATÜ’de ilk Meslek Yüksekokulu bu alanda kuruldu. Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu adı altında kurulan bu MYO’da Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Büyük Veri Analistliği ve Bulut Bilişim Operatörlüğü ön lisans programları açıldı. Üniversitenin ana yerleşkesinde faaliyet gösterecek olan MYO, ilk öğrencilerini 2024-2025 yılında alarak eğitim-öğretime başlayacak.

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay yaptığı açıklamada, bilişim alanında açılan yeni lisans programları ve MYO ile teknik bir üniversite olarak hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Rektör Tümay, tüm lisans bölümlerinde eğitim-öğretim dilinin yüzde 100 İngilizce olduğunu ve bu durumun da mezun öğrencilerimize meslek hayatlarında büyük avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DTO Başkan Erdoğan vize sorununu aşmak için Litvanya Büyükelçisinden destek istedi Önceki Haber

DTO Başkan Erdoğan vize sorununu aşmak i...

Bu kez anneler sahada kızları kenardaydı Sonraki Haber

Bu kez anneler sahada kızları kenardaydı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar