28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Abdullah Gül Üniversitesi, Times Asya 2023 ödüllerinde finalist oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdullah Gül Üniversitesi, Times Asya 2023 ödüllerinde finalist oldu
Abone ol
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (AGÜ) TİMES HİGHER EDUCATİON ASYA 2023 ÖDÜLLERİNDE “ÇEVRESEL LİDERLİĞE OLAĞANÜSTÜ KATKI” KONUSUNDA FİNALE KALDI.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Times Higher Education Asya 2023 Ödüllerinde “Çevresel Liderliğe Olağanüstü Katkı” konusunda finale kaldı.


AGÜ dünyaca ünlü yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) Asya 2023 Ödüllerinde finale kalarak uluslararası bir başarı daha elde etti. AGÜ “Çevre Liderliğine Üstün Katkı” kategorisinde uyguladığı iklim değişikliğine çok boyutlu yaklaşım ve mükemmelliğe ulaşma stratejisi ile finalist oldu. Times tarafından düzenlenen Asya Üniversiteler Zirvesi çerçevesinde verilen ödüllerde AGÜ, “Çevresel Liderliğe Olağanüstü Katkı” kategorisinde Türkiye’den finale kalan tek üniversite olma başarısını gösterdi. Çevre konularına liderlik eden, yenilikçi yaklaşımlarla projeler yürüten AGÜ, finale kalan 8 üniversite arasında yer aldı.



AGÜ’nün Çevre Konusunda Çalışmaları


AGÜ’nün uyguladığı Stratejik Plan, İklim Eylem Planı (CAP), Sıfır Atık ve Akıllı Bina (LEED) Sertifikası, ISO 14064:2018 Sertifikası gibi çalışmalar, başarılar ve projele Asya Ödüllerine aday gösterilmesinde önemli etken oldu.


Vatandaşların çevre konusundaki farkındalığını artırmak için çeşitli öğretim ve araştırma uygulamalarını hayata geçiren AGÜ’nün Kariyer Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGÜ Akademi), girişimciler için eğitimler düzenleyen Creative Hub, Çocuk Üniversitesi, Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO) ve Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Gençlik Fabrikası) gibi birimleri de bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyor.


Oluşturduğu Sosyo-Teknik Üniversite Modeli ile çevresel ve sosyal etkiyi daha yüksek bir seviyeye taşıyıp, eğitimle entegre etmeyi amaçlayan AGÜ bu konuda çok sayıda yerel, ulusal ve uluslararası iş birlikleri yapıyor.


AGÜ’nün iş birlikleri arasında Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNCHR), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve UN Academic Impact’in yanısıra SDG Universities, Global Solutions Initiatives (GSI) ve Sustainable Development Solutions Network (SDSN) gibi kuruluşlar yer alıyor.


Asya 2023 Ödülleri 21-23 Haziran’da Hong Kong’daki Asya Üniversiteler Zirvesi’nde düzenlenecek törenle açıklanacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serbest piyasada döviz fiyatlarıÖnceki Haber

Serbest piyasada döviz fiyatları

Aydında 14 yıl hapis cezası ile aranıyordu, yakalandıSonraki Haber

Aydında 14 yıl hapis cezası ile aranıyor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar