160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Abdest bahanesiyle gelip camilerin muslukları çaldılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdest bahanesiyle gelip camilerin muslukları çaldılar
Abone ol
DENİZLİ’DE ABDEST ALMA BAHANESİYLE GELDİKLERİ İKİ CAMİDEN 65 BİN TL DEĞERİNDEKİ MUSLUKLARI ÇALAN 2 ŞÜPHELİ, JASAT’IN ELİNDEN KURTULAMADI. GÜVENLİK KAMERALARINA TAKILAN ŞÜPHELİLER, HURDACIYA SATTIKLARI MUSLUKLARLA BİRLİKTE YAKALANDI.

Denizli’de abdest alma bahanesiyle geldikleri iki camiden 65 bin TL değerindeki muslukları çalan 2 şüpheli, JASAT’ın elinden kurtulamadı. Güvenlik kameralarına takılan şüpheliler, hurdacıya sattıkları musluklarla birlikte yakalandı.



Denizli’de Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen M.E. (33) ve C.Ö. (35), kamyonetle Honaz ilçesinde bulunan Gürlek Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Camisine geldi. Abdest alma bahanesiyle camiye giren şüphelilerden birisi gözcülük yaparken, diğeri ise özel üretim olan 60 bin TL değerindeki muslukları çalarak geldikleri araçla uzaklaştı. Cami cemaatinin abdest alması için kullanılan muslukların çalındığı ihbarı üzerine Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş bir çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarından kimlikleri tespit edilen 2 şüpheli, Denizli il merkezinde gözaltına aldı.



JASAT’ın dikkati tarihi camideki hırsızlık olayını aydınlattı


JASAT ekipleri, Gürlek OSB Camisinden çaldıkları değerli muslukları bir hurdacıya sattıklarını itiraf eden şüphelilerle birlikte iş yerine gitti. Hurdacıda bulunan tarihi musluklar, OSM Camisinden çalınan muslukları tespit eden JASAT ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Kurban Bayramının 2.’ci günü Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi’nde bulunan tarihi Dörtçeşme Camisinde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili basında yer alan haberleri hatırlayan jandarmanın dedektifleri, emniyet ekipleriyle koordine kurarak faili meçhul bu olayı da aydınlatmış oldu.



Daha önce sadece 1 camiden hırsızlık yaptıklarını söyleyen M.E. ve C.Ö., bu olayı da kendilerini işlediğini kabul etmek zorunda kaldı. Her iki camiden yaklaşık 65 bin TL değerindeki muslukları çalan şüpheliler, ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.



Cemaat mağdur oldu


Bayramda meydana gelen hırsızlık olayının cemaati mağdur ettiğini belirten tarihi Dörtçeşme Cami imam hatibi Veli Deligöz, camiye özgü bu muslukların daha sonra bir hayırsever tarafından normal musluklarla yenilendiğini hatırlattı. Tarihi muslukların geri gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Deligöz, “Bayramda çeşmelerin muslukları, hırsızlar tarafından çalındı. Bizler de durumu fark edince, ekiplere haber verdik. Jandarma Suç Araştırma ekipleri tarihi çeşmenin hem musluklarını hem de suçlularını buldu. Tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Camiden meydana gelen hırsızlık olayını aydınlatan JASAT ekiplerine teşekkür eden Gürlek OSB Cami imam hatibi Ahmet Demirel ise “Görev yaptığım camide Kurban Bayramı’nın 2’nci gününde muslukların kırık olduğunu tespit ettik. Sonrasında jandarma ve JASAT ekiplerine haber verdik. İncelenen kamera kayıtlarında suçlarının tespit edildiği ve yakalandığı bize haber verildi. Bunun için jandarma ve JASAT ekiplerine teşekkür ediyoruz. Muslukların başlarını kırıp, kamu malına zarar verenlerin adil bir şekilde cezalarını çekmesini istiyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Korona virüs gümbür gümbür geliyor”Önceki Haber

“Korona virüs gümbür gümbür geliyor”

Mersin’de kaçak akaryakıt operasyonunda 5 şüpheli yakalandıSonraki Haber

Mersin’de kaçak akaryakıt operasyonunda...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar