160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

64 yaşındaki taekwondocu gençlere taş çıkartıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
64 yaşındaki taekwondocu gençlere taş çıkartıyor
Abone ol
çankırı’da Yaşayan 64 Yaşındaki Veysel Elmas 13 Yaşında Tanıştığı Taekwondo Sporunu Yaşına Aldırış Etmeden Sürdürüyor. Elmas, Ilerlemiş Yaşına Rağmen Dinç Ve Hızlı Hareketleriyle Gençlere Taş çıkartıyor.

Çankırı’da yaşayan 64 yaşındaki Veysel Elmas, 13 yaşında tanıştığı taekwondo sporunu yaşına aldırış etmeden sürdürüyor. Elmas, ilerlemiş yaşına rağmen hızlı hareketleriyle gençlere taş çıkartıyor.

Çankırı’nın Korgun ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Veysel Elmas, 13 yaşında heves olarak tanıştığı taekwondo sporunu yarım asırdır yapmaya devam ediyor. Gençken katıldığı birçok turnuvadan madalya alan Elmas, yaşına aldırış etmeden spora devam ediyor. Elmas, yaptığı hızlı ve dinç taekwondo hareketleriyle gençlere taş çıkartıyor. Branşında çeşitli başarılar elde eden Elmas, dinç ve sağlıklı kalmasını spora bağladığını söyledi.

"90 yaşında da olsanız dinç ve sağlıklı kalabiliyorsunuz, bunu spora bağlıyorum"

Çok sayıda turnuvaya katıldığını ifade eden Dinç, "Taekwondo sporuna 13 yaşında bir hevesle aşladım. Çeşitli hocalarla çalıştım, bir şeyler öğrenip kendimi geliştirdim. Birçok turnuvalara katılarak dereceler elde ettim. O dönemlerde yurt dışına çıkmadım ama yurt içinde birçok dereceler elde ettim. Kendimi bu sporla birlikte sokak savunmalarında korudum. Ayrıca, uyuşturucu madde, sigara gibi kötü alışkanlıklara karşı ruhumda bir duvar oluştuğunu gördüm. Asla sigara ve uyuşturucu madde kullanmadım. Bu sporu yapmamın da en büyük nedenlerinden birisi. Şimdiki gençler teknoloji ile birlikte çok kötü alışkanlıklara bulaşıyorlar. Ama ben bu spor sayesinde kendimi zararlı alışkanlıklardan korudum. Her gittiğim maçta, altın, gümüş veya bronz madalya alıyordum. Bu şekilde yıllarım geçerken kendimi geliştirdim. Sporun yaşı olmuyor. 90 yaşında da olsanız dinç ve sağlıklı kalabiliyorsunuz. Bunu spora bağlıyorum. Sporu çok seviyorum" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulada gençler gönüllere dokunduÖnceki Haber

Ulada gençler gönüllere dokundu

Mantar toplamaya gittiği dağlık alanda mahsur kaldıSonraki Haber

Mantar toplamaya gittiği dağlık alanda m...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar