160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

57 Yıllık Alzheimer Hastası Eşine Destek Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
57 Yıllık Alzheimer Hastası Eşine Destek Oluyor
Abone ol
Gaziantep’te yaşayan ve ileri seviye Alzheimer hastası olan Sabiha Kılavuz’un eşi Ahmet Kılavuz, eşine destek oluyor.

Gaziantep’te yaşayan ve ileri seviye Alzheimer hastası olan Sabiha Kılavuz’un eşi Ahmet Kılavuz, eşine destek oluyor. 57 yıllık çift, hastalığı yavaşlatmak ve sosyalleşmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne her çarşamba misafir oluyorlar.

2018 yılında hizmete giren Moral Evi, bugüne kadar yüzlerce alzaymır hastasına yol arkadaşı oldu.

Hastalığın ilerleme hızını yavaşlatmaya yönelik bir tedavi yolunun izlendiği merkezde, danışanlar aynı zamanda sosyalleşme imkanı da buluyor.

Ahmet Kılavuz, eşinin Moral Evi'nde üç yıldır tedavi gördüğünü ve bu süreçte onu hiç yalnız bırakmadığını belirtiyor.

Bahçe bakımında olduğu kadar eşinin akıl oyunlarında da başarılı olduğunu ifade eden Kılavuz,

"Sabiha hanımın rahatsızlığı 2015 yılında başladı. Yavaş yavaş fark ettik rahatsızlığını.

Önce unutkanlıklar başladı; gideceği yeri, alacağı şeyi bilmedi.

'Ne alacaktım, ne yapacaktım, ne ettim, şu nasıl oluyordu, bunun adı neydi?' gibi soruları gün geçtikçe arttı.

Hiç böyle olacağını tahmin etmiyordum. Tatlı günleri özlüyorum, ne desek boş" dedi.

Sabiha Kılavuz'un hastalığı sonrası hayatlarının büyük oranda değiştiğini anlatan eşi Ahmet Kılavuz,

"Eşimin çamaşırına bakıyorum, üstüne bakıyorum, yemeğine bakıyorum. Kahvaltısını hazırlıyorum.

Allah ne kadar kısmet ederse, ömrümüz yettiğince, ölünceye kadar eşime bakarım" diyor.

Ahmet Kılavuz, her fırsatta Sabiha Kılavuz'a olan sevgisini dile getiriyor: "Çok sevdim. Sabiha Hanımı çok sevdim. Güzel, tatlı günlerimiz oldu.

Çok iyi günlerimiz oldu. Sabiha ile 57 yıldır aynı yastığa baş koyuyoruz. Kafa dengiyiz. Sana ne diyeyim, bizdeki bu uyumu başkasında görmedim.

Bunca zamandır birbirimizi kırmadık. Saygı çok önemli. Sevgi de bambaşka."

Ahmet Kılavuz, eşinin son zamanlarda sadece çocuklarıyla bir araya geldiğinde ve Moral Evi'nde kendisini mutlu hissettiğini söylüyor:

"Buradaki arkadaşlarıyla karnındaki sancısını bile unutuyor, rahatlıyor. Burada türkü söylüyorlar, şarkı söylüyorlar, Türk sanat müziği söylüyorlar.

Jimnastik yapıyor, hareket yapıyorlar, ondan sonra boyama boyuyorlar. Örgü örüyorlar.

Arkadaşlarıyla konuşuyorlar işte, vakit güzel geçiriyor burada. Burada kendini daha rahat hissediyor."

Moral Evi'nde 4 ila 5 saat arasında tedavi gördüklerini anlatan Ahmet Kılavuz, "Ben de eşimle beraber seanslara giriyorum. Kendisiyle oturuyorum.

Kendisiyle beraber sohbete dalıyorum. Burada birlikte spor yapıyoruz. Koşu bandına yürüyüş yapıyoruz.

El işler, boyama işleri, zeka oyunları etkinliklerine katılıyoruz. Vaktimiz güzel geçiyor burada" dedi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınır kent Kiliste seçim hazırlıkları tamamlandıÖnceki Haber

Sınır kent Kiliste seçim hazırlıkları ta...

Didem Karagenç: “Beşiktaş derbilerin takımıdır, kazandığımız için çok mutluyuz”Sonraki Haber

Didem Karagenç: “Beşiktaş derbilerin tak...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar