160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

4 kez ameliyat olmuştu, pes etmeyip ürettiği cihaz hastalara umut oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4 kez ameliyat olmuştu, pes etmeyip ürettiği cihaz hastalara umut oldu
Abone ol
HASTALARA UMUT OLDU.

Basketbol oynarken parmağında yaşanan rahatsızlık nedeniyle dört kez ameliyat olan ama istediği sonuca ulaşamayan üniversitesi öğrencisinin arkadaşlarıyla ürettiği cihaz hem kendisine hem de diğer hastalara umut oldu.


Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez öğrencisi Batuhan İrik, basketbol oynarken parmağında yaşanan rahatsızlığı nedeniyle dört kez ameliyat oldu. Ancak parmağını yeterince hareket ettirememesi ve acı nedeniyle zor günler yaşıyordu. Bölüm arkadaşlarıyla birlikte aldığı kararla hummalı çalışma gerçekleştiren İrik, parmağının hareket etmesini sağlayan bir cihaz üretti. Cihazı çalıştırdığında parmağını hareket ettirebilen İrik’in umutları yeniden yeşerdi.


Üretilen cihaz sayesinde sorunları bir bir ortadan kaldıran İrik, arkadaşlarıyla birlikte ürettikleri cihazın diğer hastalara da umut olabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla cihazın daha profesyonel hale getirilebileceğini ifade eden İrik, “Parmağım hareket etmediği için diğer parmağımı da etkilemeye başladı ve hareket kısıtlılığı görüldü. Bu cihazı 10 gündür kullanmama rağmen olumlu etkilerini gördüm” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuzlada “Gençlik Koşusu” düzenlendiÖnceki Haber

Tuzlada “Gençlik Koşusu” düzenlendi

Sokak ortasında öldürülen şahsın katil zanlıları yakalandıSonraki Haber

Sokak ortasında öldürülen şahsın katil z...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar