06 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

26 yıllık hasret sona eriyor, Karakucak Fuar Güreşleri yeniden er meydanında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
26 yıllık hasret sona eriyor, Karakucak Fuar Güreşleri yeniden er meydanında
Abone ol
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ve Geleneksel Güreşler Federasyonu Iş Birliğiyle Düzenlenecek Geleneksel Karakucak Fuar Güreşleri, 26 Yıllık Aranın Ardından Yeniden Er Meydanına çıkıyor. Bu Yıl 28’incisi Düzenlenecek Organizasyon, 22 Ağustos Cumartesi Günü Kafum’da Güreşseverleri Buluşturacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek Geleneksel Karakucak Fuar Güreşleri, 26 yıllık aranın ardından yeniden er meydanına çıkıyor. Bu yıl 28’incisi düzenlenecek organizasyon, 22 Ağustos Cumartesi günü KAFUM’da güreşseverleri buluşturacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin köklü spor ve kültür miraslarından biri olan Geleneksel Karakucak Güreşleri’ni 26 yıllık aranın ardından yeniden düzenliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğiyle bu yıl 28’incisi düzenlenecek Geleneksel Karakucak Fuar Güreşleri, şehrin spor kültüründe önemli bir yere sahip organizasyonlardan biri olarak yeniden gerçekleştirilecek. 22 Ağustos Cumartesi günü KAFUM’da düzenlenecek organizasyon saat 10.00’da başlayacak. Güreşseverlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen müsabakalarda Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda pehlivan, farklı kategorilerde mücadele edecek.

Geleneksel Karakucak Fuar Güreşleri’nde Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde müsabakalar gerçekleştirilecek. Farklı yaş gruplarından pehlivanların mücadele edeceği organizasyonda sporcular, er meydanında sergileyecekleri performansla dereceye girerek kürsüye çıkabilmek için ter dökecek. Karakucak güreşinin kendine özgü mücadele ruhu ve geleneksel yapısıyla gerçekleştirilecek müsabakalar, Kahramanmaraş’ın güreş kültürünün yeniden canlandırılmasına da katkı sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla, şehrin yüzyıllardır yaşattığı güreş kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve ata sporunun daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor. Kahramanmaraş’ın köklü güreş geleneğini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma açısından da önemli bir fırsat sunacak Geleneksel Karakucak Fuar Güreşleri, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir kültürel bağ oluşturacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tüm vatandaşlar ve güreşseverler 22 Ağustos Cumartesi günü KAFUM’da gerçekleştirilecek Geleneksel Karakucak Fuar Güreşleri’ni izlemeye ve bu büyük heyecana ortak olmaya davet edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yolcu otobüsünde 750 bin liralık kaçak giyim ele geçirildi Önceki Haber

Yolcu otobüsünde 750 bin liralık kaçak g...

Hakkâride öğrenciler tatilde de üretim yapıyor Sonraki Haber

Hakkâride öğrenciler tatilde de üretim y...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar