160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

2 bin rakımlı yaylada atlı safari

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 bin rakımlı yaylada atlı safari
Abone ol
ORDU'NUN KABADÜZ İLÇESİNDE GEÇMİŞTE OLAN ATLA YAYLA GÖÇLERİNİN CANLANDIRILMASI AMACIYLA ATLI SAFARİ YAPILDI.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde geçmişte olan atla yaylaya göçlerin canlandırılması amacıyla atlı safari yapıldı.


Kabadüz Belediyesi tarafından ilki organize edilen ve yaylaya davet edilen Ordulu At Severler 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na atlarıyla çıktı.


2 gün sürecek olan program kapsamında ilk olarak ilçenin Yokuşbaşı mevkiinden Çambaşı Yaylası’na turla başladı. Vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gören etkinlikte yaylaya atlarla gidilmesi hoş görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.


Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Yaylası’nda atlarla gidişin yeniden canlandırılması amacıyla atlı safari etkinliği düzenlediklerini söyledi.


Çambaşı Yaylası’nın tüm Orduluların yaylası olduğunu dile getiren Başkan Kaya, "2 bin rakımda Çambaşı Yaylamız geçmişten bugüne yaylacılarımıza ev sahipliği yapmakta olan bir yayla. Taşıma araçlarının olmadığı dönemde yaylacılar atlarıyla sahilden buraya yaylamıza geliyorlardı. Biz de bunu yeniden canlandırmak için böyle bir organizasyonun ilkini gerçekleştiriyoruz. Atları gören herkes çok mutlu oldu. Güzel görüntüler ortaya çıktı. İnşallah bu ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile hem yayla göçünü tekrardan hatırladık hem de turizm açısından yaylamızın öne çıkan yerlerini bu şekilde göstermek istiyoruz" dedi.


Ordulu At Severlerden Gökhan Şahin, “Çok güzel bir etkinliğin parçası olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çambaşı Yaylamıza düzenlenen atlı safari turuna katıldık. Burada gördük ki atlara karşı herkesin çok büyük özlemi var. Bu özlem ve bizlere gösterdikleri sevgi hepimizi çok mutlu etti. Buradaki amacımız tamamen atların sosyal rehabilite yönünü öne çıkartıp topluma bu noktada faydalı olmaya çalışmaktır. Bu amaçla Ordumuz genelinde birçok farklı etkinlikleri yapacağız. Bu etkinlikte bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Figen Kırım ise “Güzel bir gün oldu. Atlarımızla Çambaşı Yaylamıza geldik. İnsanların bizlere ilgisi mükemmeldi” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi belgeler kültür ve sanat şehri Trabzonun geçmişine ışık tutuyorÖnceki Haber

Tarihi belgeler kültür ve sanat şehri Tr...

U19 Gelişim Süper Ligi 36.HaftaSonraki Haber

U19 Gelişim Süper Ligi 36.Hafta

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar