160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

14. yüzyıldan kalma namazgah görenleri şaşırtıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14. yüzyıldan kalma namazgah görenleri şaşırtıyor
Abone ol
UNESCO GEÇİCİ MİRAS LİSTESİNDE BULUNAN VE 4 MEDENİYETE BAŞKENTLİK YAPMIŞ TARİHİ İZNİK’TE OSMANLI DÖNEMİ NAMAZGAH’I GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR.

UNESCO geçici miras listesinde bulunan ve 4 medeniyete başkentlik yapmış tarihi İznik’te Osmanlı dönemi namazgahı görenleri şaşırtıyor.


Osmanlı, Bizans, Selçuklu ve Roma Dönemlerinin başkenti olan tarihi Kent İznik’te şehir mezarlığının hemen yanında bulunan namazgah görenleri şaşırtıyor. Bizanslıların kullandığı teknik ile yapılan namazgahın sadece bir kısmı kaldı. Konu ile ilgili açıklama yapan İznik Eski Müze Müdürü Taylan Sevil, “Bu duvar tekniği Bizans döneminden itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Osmanlılarda bu tekniği kullanmıştır. Ata yadigarımız olan bu eserde sadece son cemaat yeri kalmıştır. Osmanlı döneminin önemli eserlerindendir. Lütfen bu eserlerin korunması için elimizden geleni yapalım" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asırlık Lezzetler ve El Sanatları Çarşısı Sancaktepelilere unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatacakÖnceki Haber

Asırlık Lezzetler ve El Sanatları Çarşıs...

Bursada tarihi surlardaki top atışı yerini ses bombasına bıraktıSonraki Haber

Bursada tarihi surlardaki top atışı yeri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar