160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

14 saatte hazırlanıyor, şifa dağıtıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14 saatte hazırlanıyor, şifa dağıtıyor
Abone ol
KAYSERİ’DE 15 YILDIR KELLE-PAÇA USTALIĞI YAPAN NİHAT YILDIRIM, KELLE-PAÇANIN 13-14 SAATTE HAZIRLANAN ZAHMETLİ BİR YEMEK OLDUĞUNU BELİRTEREK, “KELLE-PAÇA HASTALIKLARA KARŞI DOĞAL ANTİBİYOTİKTİR” DEDİ

Kayseri’de 15 yıldır kelle-paça ustalığı yapan Nihat Yıldırım, kelle-paçanın 13-14 saatte hazırlanan zahmetli bir yemek olduğunu belirterek, “Kelle-paça hastalıklara karşı doğal antibiyotiktir” dedi.


Kelle-paçanın servise hazır hale gelene kadar 14 saatlik zahmetli bir süreçten geçtiğini söyleyerek, “Önce kelleye gelecek olursak, kelle 13-14 saatte pişen zahmetli bir yemektir. Akşam saat 4-5 gibi közde fırına girer, ekmek fırını dediğimiz fırında pişer. Zahmetli bir aşaması vardır. Sabah saat 5 gibi geliriz, doğal suyunu alırız ve servise hazır hale getiririz. Paçaya gelecek olursak da paça da aynı kelleden çıkarıp bozduğumuz ve hafif dondurduktan sonra çıkarıp doğrayarak servise sunduğumuz bir şifa kaynağıdır. Kışın vazgeçilmezi doğal antibiyotiktir. Talep noktasında da yazın işler biraz düşük olur ama kışın antibiyotiği olduğu için talep artıyor. Bunlar ilik dediğimiz kemik suyundan yaptığımız şifalardır. Kışın hastalıklara bire birdir. Hastalıklara nezleye, gribe şifadır. Müşterilerimizin sabahları burada vazgeçilmesidir doğal antibiyotik kelle-paça” dedi.


Yıldırım, vatandaşların kelle-paçayı evlerine kilolarla alıp götürdüğünü söyleyerek, “Geçtiğimiz 2 yıllık sıkıntılı süreçten sonra taleplerde artma oldu. İnsanlar bu dönemde bayağı bir sıkıntı çekti. Dediğimiz gibi kelle-paça doğal antibiyotik yani şifa. Sabahları olsun öğlenleri olsun tercih ediliyor. Buradan kavanozlara koyarak kilo kilo eve götürenler oluyor. Bazı vatandaşlarımızda “Kelle-paça yenir mi?” diye bir düşünce var ama ben kesinlikle doğal bir şifa olarak tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bergamaya 5 yıldızlı otel mutfağı konforunda AşeviÖnceki Haber

Bergamaya 5 yıldızlı otel mutfağı konfor...

Arkas Spor, TÜRŞADa konuk oluyorSonraki Haber

Arkas Spor, TÜRŞADa konuk oluyor

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar