21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.1981
EURO35.0158
ALTIN2511.8

11 İlde Teröre Karşı Dev Operasyon

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
11 İlde Teröre Karşı Dev Operasyon
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde Bozdoğan-37 operasyonunu gerçekleştirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde Bozdoğan-37 operasyonunu gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, operasyonun sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarında, bahar aylarında kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara saklanan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlere yönelik düzenlenen operasyonların sonuçlarını paylaştı.

Operasyonlar kapsamında toplam 92 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini belirten Yerlikaya, ele geçirilen silah ve patlayıcı madde miktarlarını detaylarıyla açıkladı.

Operasyonlarda, 495 kilogram patlayıcı madde, 100 adet el yapımı patlayıcı (EYP) ve düzeneği, 1.660 adet kapsüle duyarlı patlayıcı, 3 bin 126 adet çeşitli çapta ve ebatta mühimmat, 54 adet havan mühimmatı, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 adet kara mayını, 9 adet el bombası gibi çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildiği bildirildi.

Yerlikaya, operasyonların koordinasyonunu sağlayan Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın yanı sıra, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 481 timin, 6 bin 195 Jandarma personelinin ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirildiğini vurguladı.

Operasyonların, Şırnak, Muş, Siirt, Hatay, Tunceli, Bingöl, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Hakkari İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Yerlikaya, operasyonların gerçekleştirildiği bölgelerde ele geçirilen silah ve patlayıcı maddelerin yanı sıra, terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı tespit edilen inlerin de tek tek tespit edilip başlarına yıkıldığını ifade etti.

Operasyonlarda görev alan jandarma birimlerini tebrik eden Yerlikaya, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirterek, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığda okul önü denetimleri sürüyorÖnceki Haber

Elazığda okul önü denetimleri sürüyor

8 yıl 9 ay hapis cezası ile aranıyorduSonraki Haber

8 yıl 9 ay hapis cezası ile aranıyordu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar