160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

100 bin kişinin elektrik ihtiyacı katı atıktan üretildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
100 bin kişinin elektrik ihtiyacı katı atıktan üretildi
Abone ol
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SEKAY PROJESİ ÇERÇEVESİNDE 339 BİN 449 TON KATI ATIĞI ELEKTRİK ENERJİSİNE DÖNÜŞTÜREREK 100 BİN KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACINA KARŞILIK GELEN ENERJİ ÜRETTİ.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SEKAY projesi çerçevesinde 339 bin 449 ton katı atığı elektrik enerjisine dönüştürerek 100 bin kişinin elektrik ihtiyacına karşılık gelen enerji üretti. Şehrin 6 farklı noktasında bulunan katı atık aktarma istasyonundan gelen atıklardan toplamda 80 Milyon kW elektrik üretildi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi sıfır atık hedefi ile sürdürdüğü çalışmalarla yenilenebilir enerjide rekor kırmaya devam ediyor. Nüfusun her geçen gün artmasıyla birlikte oluşan katı atık sorunu, Büyükşehir Belediyesinin son teknolojik sistemle kurduğu SEKAY projesi ile yenilenebilir enerjiye dönüştürülüyor. 2022 yılında 340 bin tona yakın katı atığın elektrik enerjisine dönüştürülerek bertaraf edildiği projede, 80 milyon kW elektrik üretilerek,100 bin kişinin elektrik ihtiyacına karşılık gelen enerji üretildi. Şehrin 6 farklı noktasında bulunan katı atık aktarma istasyonundan gelen atıklardan elde edilen enerji ile ülkenin milli enerji politikalarına önemli katkı sağlanıyor.


Yenilenebilir enerji kaynaklarının yanı sıra dönüştürülebilir atıklarda da çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 10 bin ton kağıt, cam, plastik, metal gibi geri dönüştürülebilir atıkları tekrar ekonomiye kazandırdı. Özellikle iklim değişikliğinin küresel düzeyde kendini hissettirmesiyle birlikte çalışmaların çok yönlü olarak yoğunluk kazandığı belirtildi. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Günümüzde kentleşmenin ve nüfusun artışı ile birlikte meydana gelen katı atıklar, belediyemiz bünyesinde kurulan son teknoloji SEKAY projesi ile yenilenebilir enerjiye dönüştürülmektedir. Bu çerçevede 2022 yılında 339 bin 449 ton katı atık elektrik enerjisine dönüştürülerek, 80 Milyon kW elektrik üretilmiştir. Bunun yanı sıra dönüştürülebilir atıklarda, 10 bin ton kâğıt, cam, plastik, metal gibi atıklar tekrar ekonomiye kazandırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak insanı merkez alan ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına çalışmalarımız tüm hızıyla artarak devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşinci kattan boş havuza düşen öğretmen, son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Beşinci kattan boş havuza düşen öğretmen...

Tekstil atölyesinde buhar kazanı patladı, büyük panik yaşandıSonraki Haber

Tekstil atölyesinde buhar kazanı patladı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar