28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Eğitim de ikinci dönem için toplantı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim de ikinci dönem için toplantı yapıldı
Abone ol
Osmaniye’de 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Aydın  Albak başkanlığında yapıldı.

Osmaniye’de 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak başkanlığında yapıldı.

Toplantı,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımı ile Osmaniye Öğretmenevinde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda;  2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönemin değerlendirmesi ve yeni uygulamaya geçen eğitim takviminin aktif kullanımının yaygınlaştırılması ve 2.dönem yapılacak sosyal etkinlik ve kültürel faaliyetlerin görüşülmesiyle başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak toplantıda yaptığı konuşmada;" Okul Müdürlüğü çok keyifli bir alandır. Aşılamayacak hiçbir sorun yoktur bu alanda değerli meslektaşlarım. Bizler bir medeniyet inşası hayalinde olan bir milletin bireyleriyiz. Diğer milletlere benzemeyiz. Tarih bizi yeniden medeniyet inşa etmeye zorluyor. Bunun örneklerini ilk defa görmüyoruz.

Geçmişte de örnekleri çok var. Osmanlının son döneminde modernleşme örnekleri, Cumhuriyet Döneminde Köy Enstitüsü denemelerimiz ve Fen Liselerimiz. Sürekli iyi okullar oluşturup, topluma liderler yetiştirmişiz. Ve bunlarla medeniyet inşa etmişiz.

Biyo teknolojideki gelişim, yapay zekalar ve dahaları... Dünyanın bu döngüsünde sığ ve küçük kısır döngüsünde hareket etmemek gerekmektedir. Zamanın getirdiği durumlara göre eğitim sistemimizi oluşturmak zorundayız."dedi.

Akademik başarının arttırılmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi, öğretmenlerin mesleki gelişim çalışması, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin açıklamalarından sonra dilek ve temennilerle toplantı sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar