25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

Beykoz Üniversitesi mezunları fark yaratıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beykoz Üniversitesi mezunları fark yaratıyor
Abone ol
Uzun bir eğitim – öğretim döneminin ardından YKS'ye giren öğrenciler, 23 – 29 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapacak.

Uzun bir eğitim – öğretim döneminin ardından YKS'ye giren öğrenciler, 23 – 29 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapacak.

Öğrencilerin hayatlarına yön verecekleri bu tercihleri çok dikkatli bir şekilde yapmaları gerektiğini belirten Beykoz ÜniversitesiRektörüProf. Dr. Mehmet Durman, Beykoz Üniversitesi'nde 7+1 ve 3+1 eğitim modeli ile öğrencilerin iş deneyimi kazandıklarını, 14 yetkinlikte de desteklendiklerini söyledi.



Durman, bursun yanı sıra öğrencilerin % 75, % 50 indirim ve % 25 tercih bursundan da faydalanabileceklerini açıkladı.
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019 geride kaldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS sonuçlarının 18 Temmuz'da açıklanmasının ardından öğrencilerin 23 – 29 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapabileceklerini açıkladı. Öğrencilerin okuyacakları bölümleri seçerek hayatlarına yön vereceklerini belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, bu dönemde her tercihin dikkatlice yapılması gerektiğini belirtti.



Nitelikli büyüyor

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak temelleri 2008 yılında atılan Beykoz Üniversitesi hakkında bilgi veren Durman, üniversitenin kurulduğu 2016 yılından beri nitelikli büyümesini sürdürdüğünü söyledi. Durman, "Beykoz Üniversitesi bugün İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere dört fakülte, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulduğu Lisansüstü Programlar Enstitüsü'nde toplam 56 program ile eğitim öğretime devam ediyor" dedi.

7+1 ve 3+1 modeli ile iş deneyimi

Üniversitenin tasarımında eğitim bilimcisi John Dewey'in "Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir" sloganından yola çıktıklarını belirten Durman, "Öğrencilerimizin mezun olur olmaz ve hatta öğrencilikleri sırasında, alanları ile ilgili sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedefliyoruz" diye konuştu. Laboratuvar ve atölyelerde gerçekleştirdikleri uygulamalı eğitimleri ve bunların çıktılarını da çok önemsediklerini anlatan Durman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizce en değerlisi üniversitede iş deneyimi kazanabilmek. Öğrencilerimiz lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7+1 ve 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor. Böylelikle üniversitede iş deneyimi elde ediyorlar."



14 yetkinlik desteği veriliyor

Üniversitede ders içeriklerinin sektörün ihtiyaçlarına göre oluşturulduğunu belirten Durman, "Üniversitemizin fark yarattığı bir diğer nokta da 'Yetkinlik Geliştirme Programı'. Günümüzde iş dünyası üniversite mezunlarının alanlarındaki teorik bilginin yanı sıra bazı kritik yetkinlikleri de edinmiş olarak iş yaşamına atılmalarını bekliyor. Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan bilgisinin yanı sıra 21. yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştirmiş olarak mezun olmalarını hedefledik. Bugün Beykoz Üniversitesi'ne kayıt yaptıran her öğrencinin 14 yetkinlikteki düzeyi ölçümleniyor. Öğrenciler böylelikle geliştirmeleri gereken yetkinliklere yönelik dersleri belirliyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerde önemli ölçüde gelişme kaydediyor" ifadelerini kullandı.

Burs, % 75 ve % 50 indirim

Durman, üniversitenin 2019-2020 eğitim - öğretim yılında lisans ve önlisans programlarının burslu, % 75 ve % 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci alacağını da sözlerine ekleyerek, "Öğrenciler, % 50 indirimli kontenjanlara ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda % 25 tercih bursundan da faydalanabilecek" diyerek bilgi verdi.
 


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar