28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

"O Yaparsa Ben de Yaparım!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"O Yaparsa Ben de Yaparım!"
Abone ol
BinYaprak kız kardeşlik platformu kadınlara ilham ve güç verecek
BinYaprak kız kardeşlik platformu kadınlara ilham ve güç verecek.

Ülkenin en önemli rezervinin işlenmemiş kadın gücü olduğu görüşünden yola çıkan BinYaprak kız kardeşlik platformu, Webrazzi Summit 2015 etkinliğinde BinYaprak kurucu ortağı Melek Pulatkonak tarafından tanıtıldı.

"Kadının iş dünyasına kazandırılmasıyla Türkiye kazanacak” diyen kız kardeşlik platformun kurucusu Melek Pulatkonak, ilk etapta farklı işlerde çalışan ve deneyimlerini paylaşan 1.000 kadının hikayelerini diğer genç kadınlarla buluşturmayı hedefliyor.

Türkiye'nin 81 ilindeki kadınların hikayeleriyle birbirlerine ilham ve güç verecekleri bir kız kardeşlik platformu olarak kurulan BinYaprak, çalışan kadınla üniversiteli kadını biraraya getirme hedefiyle kurulan "BinYaprak" platformu, Webrazzi Summit 2015’de, "O Yaparsa Ben de Yaparım!" hareketini başlatmak üzere yola çıktığını kamuoyuna duyurdu. Global platform TurkishWIN ile aynı değerlere sahip yerel ve Türkçe bir platform olarak kullanıcıyla buluşan BinYaprak, hem bireylerin hem de kadınlara destek olmak ve kadın çalışanlarına yatırım yapmak isteyen şirketlerin, ilham verici başarı hikayelerini video olarak paylaşmalarına ve başkalarına ilham vermelerine olanak tanıyacak.

Kadın ve erkek eşitliğinde değil 80 yıl, 1 gün beklemek istemeyenlere çağrı

Platformun kurucu ortağı Melek Pulatkonak, "Kadın ve erkeğin eşit iş ve eğitim fırsatlarına sahip olmaları için değil 80 yıl, 1 gün bile beklemek istemiyorum diyen kadınlara, erkeklere ve kurumlara sesleniyoruz. BinYaprak platformu; öğrenciden emekliye, iş hayatında potansiyelini keşfetmek ve birikimini paylaşmak isteyen tüm kadınları, onların hedeflerine ortak olan erkekleri ve kurumları kapsayarak, kadınlara bu yolculukta yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor” dedi.

Amaç kadın üretkenliğini işgücüne dönüştürmek

Kadının üretkenliğini dönüştüren bir inovasyon merkezi olma hedefiyle yola çıkan BinYaprak kız kardeşlik platformu, öncelikle 1.000 video hikayesi toplayacak. İlham verici gerçek hayat hikayeleri ile kadınlara güç verecek platform, 2016 yılında yayına alınacak “Keşfet” bölümü ile çalışma hayatında birşeyleri değiştirmek için harekete geçmek isteyen kadınları online eğitimlerle destekleyecek.

Yine 2016 yılında yayına girecek network bölümünde ise BinYaprak üyeleri, istediği an ve kolaylıkta, ihtiyaç duyduğu her konuda katılımcılardan oluşan ağın gücünü kullanabilecek.

BinYaprak, önümüzdeki dönemde www.binyaprak.com adresindeki servisi ve sosyal medya hesaplarıyla üye ve takipçilerine ilham verirken, önümüzdeki dönemde yine dijital platformlarda eğitim ve etkinlikler yapacak. Ayrıca, üyelerin biraraya gelebileceği ve merak edilen konularla ilgili eğitim ve tecrübelerden yararlanabileceği etkinlikler de düzenleyecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar