28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Gürer “Yerel Ve Özgür Basın Yaşamaya Çabalıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer “Yerel Ve Özgür Basın Yaşamaya Çabalıyor”
Abone ol
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde tüm gazete çalışanlarının gazeteciler gününü kutladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde tüm gazete çalışanlarının gazeteciler gününü kutladı.

Basının sorunlarının her geçen gün daha da ağırlaştığını ve çok sayıda gazetecinin mesleğini yapamaz duruma geldiğini ifade eden Gürer “İktidar yanlısı olmayan, özgür basına karşı baskılar artmaktadır.

Sarı basın kartını dahi hak edenlerin almasının zorlaştırıldığı bir dönemdeyiz. Cezaevinde olan gazeteciler yanında mesleğini yapması engellenen gazeteciler var.

Mevcut durumda işini iyi yapabilme uğraşı verenlerin sıkıntıları da katlanarak artmaktadır.

Basında yazan, çizen ve haber oluşturanlarının yaşadığı sorunlar, özellikle yerel basında, maliyetlerin katlaması ile yayının çıkmaz boyuta gelmesine neden olacak haldedir.” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Basının sorunları için  TBMM meclis araştırması verdiğini ve bu bağlamda bir komisyon kurulup sorunların derinliğine ele alınmasının ihtiyaç haline geldiğini ifade etti.

Gürer, “Türkiye genelinde Basın İlan Kurumu mevzuatı çerçevesinde resmi ilan ve reklam alan 36'sı yaygın gazete, 10'u bölgesel gazete olmak üzere toplam 1.089 gazete bulunmaktadır.

Bu gazetelerin asgari kadrolarında halen 8 bin 683'ü fikir işçisi olmak üzere dağıtım, baskı, büro işçileri ile birlikte yaklaşık 15 binden fazla kişi istihdam edilmektedir.

Gazetelerimiz tıpkı ulaştırma, haberleşme, eğitim gibi bir kamu görevi yapmaktadırlar. Baskı ile ya da sorunlar çözümsüz bırakılarak demokrasinin olmazsa olmazlarından Basın kontrol altına alınamaz.” dedi.

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer “Ulusal ve yerel basın son yıllarda ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşamakta olduğunu belirterek gerek kağıt, kalıp ve baskı malzemeleri gibi girdilerde yaşanan büyük artışlar, gerekse resmi ilanlarda meydana gelen azalış gazetelerimizi ciddi anlamda sıkıntı yaratmıştır” dedi.

Gürer “AKP iktidarının yandaş basın dışında özgür basına farklı  uygulamaların sürdüğüne dikkat çekerek sarı basın kartından resmi ilana kadar tüm hak edilmiş haklar baskı aracı olarak kullanılır duruma gelmiştir.

Kontrol altında bir basına özgür  basın denemez. Basının yerel ve ulusal olarak sorunlarından arındırılması iktidarın esas görevi olmalıdır” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar