29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

10 cm Boyutundaki Miyom’dan Robotik Cerrahi ile Kurtuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 cm Boyutundaki Miyom’dan Robotik Cerrahi ile Kurtuldu
Abone ol
Kadınların korkulu rüyası rahim miyomları her zaman belirtilerini göstermemektedir. Acıbadem Ankara Hastanesine rutin kontrolleri sırasında 10 cm’lik miyom olduğu tespit edilen hasta, robotik cerrahi yöntemi ile tedavi edildi.
Kadınların korkulu rüyası rahim miyomları her zaman belirtilerini göstermemektedir.

Acıbadem Ankara Hastanesine rutin kontrolleri sırasında 10 cm’lik miyom olduğu tespit edilen hasta, robotik cerrahi yöntemi ile tedavi edildi.

Özel bir ilaç firmasında bölge müdürü olarak görev alan Nesibe Şafakçılar Keçeci, 10 cm’lik miyom operasyonundan robotik cerrahi ile kurtuldu.

Acıbadem Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rana Karayalçın 10 cm’lik miyom teşhisi konulan hastasına uyguladığı robotik cerrahi yöntemini anlattı.

“Miyom boyutları 10 cm’ye ulaştığında daha fazla bulgu verir”

Miyom hastamızın rutin sağlık kontrolleri esnasında tespit edildi.

Miyomlar yerleşim yeri ve büyüklüklerine bağlı olarak adet kanamalarının düzensiz ve fazla olması, kasık bölgesinde ağrı ve bası hissi, sık idrar yapma gibi sorunlara neden olabilirler.

Miyomlar rahim içi dokuya bası yapıyorlar ise gebe kalmada sorun yaşanabilir.

Miyom ile beraber gebe kalındığında düşük, erken doğum, doğum sonrası kanama ve doğumun sezaryen ile yapılması riski artar. Miyomlar geç fark edilirse miyom boyutunun daha da büyümesi nedeniyle belirtilen risklerde de artış olur.

“Da Vinci Robotik Cerrahi sistemi iyileşmenin yanı sıra kozmetik açıdan avantaj sağlıyor”

Son yıllarda ameliyatlarda doktorun en büyük yardımcısı olarak kabul edilen da Vinci Robotik Cerrahi sistemi, iyileşme süresini kısaltmakla kalmıyor aynı zamanda hastalara kozmetik açıdan da avantaj sağlıyor.

Cerrahi konsol başındaki doktorun kumanda etmesiyle ameliyatları kolaylaştıran robotik cerrahi sistemi, 3 boyutlu yüksek görüntü kalitesi ve hareket serbestliği sayesinde çok dar ve derin bölgelerdeki cerrahi müdahalelerde hem iz bırakmaması hem de iyileşme süresi açısından üstünlük sağlıyor.

Robotik myomektomi açık cerrahi ile laporoskopik cerrahinin en iyi taraflarını bir araya getirmektedir. Robotik teknoloji sayesinde laporoskopik cerrahi ile gerçekleştiremediğimiz boyutları büyük miyomları, yerleşim yerine bakılmaksızın çıkartmak mümkün olmaktadır. Bu avantajların yanında robotik kolların mükemmel hareket kabiliyeti nedeniyle miyomun en iyi şekilde çıkartılması ve alanın en iyi şekilde kapatılması sağlanır. Kişinin doğurganlığı korunur. Daha az ağrı, daha az kan kaybı, daha küçük yara izi ve günlük yaşama daha kısa sürede dönüş sağlanır.

“Günlük yaşantıma bir hafta içerisinde geri döndüm”

Nesibe Şafakçılar Keçeci operasyon sonrası yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Ameliyat öncesi Ankara da detaylı bir araştırma yapıp, hekimiz Rana Hanımın da yönlendirmesi ile Robotik Cerrahide karar kıldım. Her şeyden önce vücutta herhangi bir kesi olmaması nedeniyle ameliyat sonrası psikolojik olarak çok rahattım. Ameliyat sonrasında kısa bir süre içerisinde taburcu olup, günlük yaşantıma 1 hafta içerisinde geri döndüm.”

Miyom boyutları 10 cm ye ulaştığında daha fazla bulgu verir. Bu boyuttaki miyomlar nadiren hiçbir şikayete neden olmadan rutin kontrollerde tespit edildiğini dile getiren Karayalçın ekliyor; “Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi, tüplerinin ucundaki tıkanıklıktan dolayı bebek sahibi olamayan hastalar için de umut vaat ediyor. Bu yöntemle hassas hareketler daha kolay yapılabildiği için, tüp tıkanıklığı nedeniyle hamile kalamayan hastalar tüplerin açılması ile operasyondan sonra bebek sahibi olabiliyor. Bunun yanı sıra daha önce bebek istemedikleri için tüplerini bağlatan hastalarda da bağlı bölge çıkarılıp, tüplerin kalanı birleştirilerek yeniden bebek sahibi olabilmenin yolu açılıyor. Rahim alma ve çikolata kisti ameliyatlarında da cerrahın en büyük yardımcısı oluyor. “

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar