28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

Sagopa Kajmer Kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sagopa Kajmer Kimdir?
Abone ol
Yakın zamandan bu yana Rap müzik özellikle gençler arasında en favori olan müzik alanı olarak karşımıza çıkıyor.

Yakın zamandan bu yana Rap müzik özellikle gençler arasında en favori olan müzik alanı olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz koşullarında pek çok genç rap müzik söz konusu olduğunda kendinden geçiyor. Tam da bu noktada karşımıza rap alanında en ünlü olan yorumculardan birisi çıkıyor! Kim mi? Tabi ki Sagopa Kajmer! Ülkemizde çok geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Sagopa Kajmer aynı zamanda müzik anlamında önemli projelere de imzasını atıyor. Bu durum ise doğal olarak Sagopa Kajmer kimdir? Tarzında soruların sayısını da arttırıyor! Bununla birlikte son zamanlarda gayet doğal olarak Sagopa Kajmer’in albümlerine olan ilginin de artış gösterdiğini ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Sagopa Kajmer’e ait olan parçaların tamamı da sevilen şarkılardan oluşuyor. Üstelik bu tarz şarkılara dinleyicilerin özel anlamlarda yüklediklerini ifade etmek mümkün oluyor. Hemen her yıl yeni albümüyle dinleyicisinin karşısına çıkan ünlü rapçi; her zaman favori olan yorumcular arasında yer alıyor. Son zamanlarda bu isim hakkında pek çok farklı detay da merak ediliyor. Mesela Sagopa Kajmer nereli? Ya da Sagopa Kajmer kaç yaşında? Gibi sorular son zamanlarda etkili bir düzeyde merak ediliyor. İşte ünlü şarkıcıya dair merak ettiğiniz tüm ayrıntılar ve Sagopa Kajmer mp3 indir uygulamalarına dair merak ettiğiniz her şey!

Öncelikli olarak Sagopa Kajmer’in gerçek adından başlayalım! Onun gerçek adı Yunus Özyavuz’dur. 1978 yılında İstanbul şehrinde dünyaya gelen Sagopa Kajmer, Türkçe Rap Müzik denildiğinde ilk akla gelen şarkıcılar arasında yer almaktadır. Kendisi hem bir DJ hem de müzik yapımcısıdır. İlk, orta ve lise eğitimini Samsun’da alan Sagopa Kajmer; bir süre yine Samsun şehrinde bir yerel radyo kanalında DJ olarak çalıştı. Daha sonraki süreçte üniversite eğitimi için İstanbul kentine gelen Sagopa Kajmer; burada Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü okuyarak yine bu bölümden mezun oldu. Daha sonraki süreçte müzik hayatına başladı.

Sagopa Kajmer’in Müzik Hayatı

Sagopa Kajmer ilk olarak müzik hayatına 1999 yılı itibariyle başlamıştır. Kuvvetmira adından bir rap grubu kuran Sagopa Kajmer, ilk kez bu grupta farklı bir isim de kullanmaya başlamıştır. Buradaki ismi ise Silahsız Kuvvet’tir. Daha sonraki süreçte ise yer alt operasyonunda yer alan Sagopa Kajmer, daha sonraki süreçte mahlasını Sagopa Kajmer olarak değiştirdi. Bu dönemde bir de Sagopa Kajmer adında albüm çıkaran yorumcu, ilk albümünde önemli bir başarı da elde etti. Özellikle sonraki albümü olan On Kurşun geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmayı da başardı. 2004 yılına geldiğimizde ise Pesimistin Gözyaşları adındaki albümünü piyasaya sürdü. Bu dönemde GORA filminin de müziklerini yapan Sagopa Kajmer, 2005 yılında da Romantizma adında bir albüm çıkardı.

Son zamanlarda Türkçe şarkılar indir uygulamalarında sıklıkla karşılaştığımız Sagopa Kajmer, daha sonraki süreçte kendi plak şirketini de kurdu. Melankölia Müzik adındaki plak şirketi adında 2006 yılında Kafile adından bir de derleme albümünü piyasaya sundu. 1 Ağustos 2006 yılında Esen Güler ile evlenen Sagopa Kajmer, etkili bir müzik hayatının içerisinde yer almasıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2007 yılında Kolera ile birlikte İkimizi Anlatan Bir Şey adından bir de düet albüm yayınlayan Sagopa Kajmer; 2008 yılında ise Köyü İnsanları Tanıma Senesi adında bir de sola albümü piyasaya sundu.

Sagopa Kajmer’in Müzik Tarzı Nasıldır?

Rap müziğin iddialı sesi olan Sagopa Kajmer, kendine has müzik tarzıyla dikkatleri üzerine topluyor. Müzik hayatına ilk önce Silahsız Kuvvet takma adıyla başlayan Sagopa Kajmer, ünlü olma serüvenini hızlı bir şekilde tamamlamayı da başarıyor. Dolayısıyla son zamanlarda pek çok mp3 indir uygulamasında Sagopa Kajmer’e hep yer veriliyor. Yine yetenekli yorumcunun son zamanlarda dinleyici sayısını da etkili bir düzeyde arttırdığını da ifade etmek mümkün oluyor.

Esasında tam olarak Anadolu ezgileriyle türküleri buluşturan bir tarz benimseyen Sagopa Kajmer; bir dönem şarkılarında küfürlü parçalar da bulunuyordu. Ancak kısa bir süre sonra bu tarz şarkılardan vazgeçen Sagopa Kajmer; her bir şarkısını farklı tonla seslendirmesiyle de ön plana çıktı. Arabeske yatkın bir ses tonu bulunan Sagopa Kajmer; genelde aşk temasının hakim olduğu şarkıları dillendirmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar