25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

Ankara Kürtaj Yapan Muayeneler ve Op. Dr. Uzay Yıldırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara Kürtaj Yapan Muayeneler ve Op. Dr. Uzay Yıldırım
Abone ol
Kürtaj, halk arasında bugünkü kullanımıyla her ne kadar istenmeyen gebeliğin sonlanması anlamına gelsede bu anlamla birlikte rahim içine uygulanan bazı işlemler için de kürtaj yapmak gerekir.

Kürtaj, halk arasında bugünkü kullanımıyla her ne kadar istenmeyen gebeliğin sonlanması anlamına gelsede bu anlamla birlikte rahim içine uygulanan bazı işlemler için de kürtaj yapmak gerekir.

Rahim içinde kan ya da sıvı birikmesi, devam etmesi arzulanan ama bir şekilde kendi kendine sonlanmış olan gebeliğin ya da kesenin rahim içinden temizlenmesi, düşük sonrası içerde kalan parçaların temizlenmesi, rahim içinden patolojik örnek alma gereksinimi gibi pek çok sebeplerle kürtaj yapmak gerekebilir.

Kürtaj Ankara ‘da, devlet hastaneleri, özel hastaneler, özel klinik ve muayenehaneler gibi pek çok yerde yapılmaktadır. Doktorumuz Op. Dr. Uzay Yıldırım bu işlemi kendi özel muayenehanesinde 28 yıllık tecrübesi ve uzman ekibi eşliğinde, hijyen kurallarına uygun, hasta gizliliğini ilk önceliği olarak yapmaktadır.

Kürtaj kelime anlamı olarak, rahim içinin kazınması (küretaj, kürete etmek) anlamına gelir. Eski dönemlerde bu işlem metal küretlerle rahim içinin kazınarak temizlenmesi olarak yapılırdı. Artık günümüzde bu işlem risklerin daha az olduğu, daha hijyenik, ağrısız ve hızlı bir yöntem olan vakumlu kürtaj yöntemi uygulanarak yapılmaktadır.

Vakumlu kürtaj yönteminde hastamız tıbbi duruma ve isteğine bağlı olarak ya sedasyon anestezi ile uyutulup ya da lokal anestezi ile işlem bölgesi uyuşturulduktan sonra işleme hazır hale getirilir. Daha sonrasında rahim ağzı spekulum denilen bir alet ile hafifçe genişletilir ve kanül isimli pipete benzer bir plastik boru içine yerleştirilir.

Dışta kalan kısımda negatif basınç yaratması için bir enjektöre takılır ve uygulanan bu negatif basınç sayesinde rahim içine yerleşen gebelik kesesi yaklaşık olarak 7-8 dakika içinde temizlenir. Kullanılan malzemeler tek kullanımlıktır.

İşlemi biten hastamız 15-20 dakika dinlendikten sonra günlük yaşantısına geri dönüş yapabilir. Yani bu işlem için il dışından gelecekseniz günübirlik gidiş dönüş yapabilirsiniz.

Bilindiği üzere kürtaj işleminin yasal süreçleri bulunmaktadır bunların başında gebeliğin 10 haftayı geçmemiş olması gerekmektedir. Gebelik sonlandırmak için yasal süre 10 haftadır. Bu yasal süreyi dolduran gebelikler isteğe bağlı sonlandırılmaz.

Ancak tıbbi gerekçelerle sonlandırılabilir. Bir başka yasal zorunluluk hastamızın 18 yaşın üzerinde olması gerektiğidir. On sekiz yaşından küçük hastalarımızın yanında anne ya da baba refakati zorunlu kılınmaktadır.

Son olarak evli çiftlerde isteğe bağlı kürtaj işlemi için iki tarafında rızası zorunluluğu vardır. Aslında 18 yaşını geçmiş her kadın bedeni ve geleceği ile ilgili böylesine önemli bir konuda kararları kendisi verebilmelidir

Her tıbbi işlemde olduğu gibi kürtaj işleminde de bazı riskler bulunmaktadır. Bunların başlıcaları;

Kanamanın devam etmesi
Ateş
Enfeksiyon
Rahimde delinme
Gebeliğin sonlanamaması
Rahim içinde parça kalması
Anestezi bazlı riskler
olarak sıralanabilir. Bu riskler nadiren de olsa rastlanabilen risklerdir. Doktorumuz Op. Dr. Uzay Yıldırım her türlü risk ve acil duruma müdahale edecek deneyim ve alt yapıya sahiptir. Kliniğimizde konum olarak merkezi bir yerde olup tüm hastanelere yakındır.

Kürtaj öncesi ve sonrasında yapmanız gereken basit tıbbi kurallar bulunmakta bunlar hem işleminizin, hem işlem sonrası sizin konforunuzu arttıracak ve tıbben sizi koruyacak kurallar. Bunların başlıcaları;

İşleme gelmeden en az 5 saat öncesinden itibaren su ve sigara dahil olmak üzere hiçbir şey yiyip içmeyiniz.
Randevunuzu alırken ya da geldiğinizde işlem öncesi kendiniz hakkında önemli  tüm tıbbi detayları bizimle paylaşınız.
Kürtaj olduktan sonra size vereceğimiz reçetede yazan antibiyotiği kutu bitene kadar ağrı kesiciyi de ihtiyaç halinde kullanmayı ihmal etmeyiniz.
İşlem sonrası 20 gün cinsel ilişkiye girmeyiniz. Bu sürede deniz, havuz, hamam, sauna, jakuzi gibi etkinliklerden uzak durup ayakta duş alınız. İşlem bölgesine su sabun sürmeyiniz.
Beklenmeyen bir etki görüldüğünde bize mutlaka bilgi veriniz.


İşlem ile ilgili tüm detaylar randevunuzu alırken, ,işlem öncesi ve sonrası sizinle detaylı olarak paylaşılmaktadır.

Kürtaj Ankara ‘da kliniğimizde fiyat politikamız hastamızın tıbbi durumu, yaşı, gebeliğin büyüklüğü gibi sebeplerle değişkenlik gösterebilmektedir. Normal şartlarda kürtaj için belirlenen ücretlerimiz; gebelik 8 haftayı geçmedikçe 1500 TL, gebelik 8 - 10 hafta arasında ise 1750 TL dir. Bu ücrete muayene, işlem, anestezi ve kontrol dahildir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar