20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yerfıstığı işletmelerine tescilli logo veriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerfıstığı işletmelerine tescilli logo veriliyor
Abone ol
Osmaniye’de  yerfıstığının coğrafi işaret tescilinin simgesi olan Logo/Hologram kullanım hakkı sözleşmesinin iki firmaya daha verildiği bildirildi.

Osmaniye’de  yerfıstığının coğrafi işaret tescilinin simgesi olan Logo/Hologram kullanım hakkı sözleşmesinin iki firmaya daha verildiği bildirildi.

Osmaniye Yer FıstığıCoğrafi İşaret Tescilinin simgesi olan Logo/Hologram kullanım hakkı Osmaniye Ticaret Borsası ile yapılan sözleşme ile Boyraz fıstıkçılık Tar. Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. ile Irmak kuruyemiş San. Tic. Ytd. Şti.’ne de verildi.

Osmaniye Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 54 tescil no ile menşe adı olarak verilen coğrafi işaret tescil belgesinde belirlenmiş olan coğrafi sınırlar dâhilinde üretilmiş olan Osmaniye Yer Fıstığı hakkında tanzim edildi.

Amacın; Osmaniye yerfıstığı, Osmaniye İlinde üretilen tarım ürünlerinin en başında gelmekte olduğu, bu ürünün kalitelisini korumak ve üretici sayısını artırarak yurtiçinde ve yurtdışı satışları artırmak ve Tüketicilere kaliteli ürün sunmak olduğu bildirildi.

Osmaniye Ticaret Borsası yetkilileri tarafından firmaya yapılan ziyarette Coğrafi İşaret ve Coğrafi İşaretli ürünlerinin satışında logo ve hologram kullanımı hakkında bilgi verildi. 

Boyraz Fıstıkçılık Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti., Irmak Kuruyemiş Sanayi Ticaret Ltd.Şti. firması sahibi Faruk Boyraz'da işletmeleri hakkında bilgi verdi. 

İşletmelerinde çiğ iç yer fıstığının yanı sıra Kabuklu Kavrulmuş yer fıstığı üretiminde de başlandığını belirterek Osmaniye Yer Fıstığının tanıtımı için coğrafi işaret simgesi olan logo/hologram kullanımına başlanacağını söyledi.

Boyraz, “yer fıstığı sektörünün gelişmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar