25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4

SODES Projeleri kapanış töreni düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SODES Projeleri kapanış töreni düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Valiliği koordinasyonunda yürütülen, sözleşmeleri 2017 yılında imzalanan ve Ocak 2019 itibariyle tamamlanan SODES (Sosyal Destek Programı) Projelerinin kapanış töreni Cebelibereket Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Osmaniye Valiliği koordinasyonunda yürütülen, sözleşmeleri 2017 yılında imzalanan ve Ocak 2019 itibariyle tamamlanan SODES (Sosyal Destek Programı) Projelerinin kapanış töreni Cebelibereket Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon KomutanıTopçu AlbayEmin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alparslan Dayangaç, Vali Yardımcısı Metin Esen, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı, Hasanbeyli Kaymakamı Mehmet Fatih Kılıç, Toprakkale Kaymakamı Ali Yıldırım, İl Emniyet MüdürüAhmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, projelerin koordinatörleri ve kursiyerleri katıldı. Vali Ömer Faruk Coşkun ilk olarak SODES proje stantlarını gezerek, projeler hakkında bilgi aldı ve kursiyerlerle sohbet etti. Kursiyerleri tebrik eden Vali Coşkun, başarılarının devamını diledi.
 
Projelerin tanıtımlarının yapıldığı sinevziyon gösterimi ile başlayan törenin devamında Osmaniye Valiliği SODES Projeleri Ofis Koordinatörü Veysi Oruk tarafından projeler hakkında detaylı bir sunum yapıldı.
 
Programın açılış konuşmasını Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Umudunu Sporla Taşımak” Projesi kursiyeri Süleyman Küçük yaptı. Kursiyer Süleyman Küçük, “Proje kapsamında okulumuzdan alınarak spor tesislerine ve tekrar evimize gidip gelme imkânı bulduk. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörü İshak Nizamoğlu eşliğinde çalışarak Osmaniye Sporcu Eğitim Merkezi seçmelerinde il ikincisi oldum ve şu an eğitim merkezinde eğitimimi devam ettirmekteyim. Bana bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
 
Programın devamında Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen “Engelsiz Bir Osmaniye” projesi kursiyerleri tarafından folklor gösterisi sergilendi. Daha sonra Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan “Sanat Perdesi SODES’le Açılıyor” projesi kursiyerleri gitar ve keman dinletisi sundular.
 
Tören, projelere destek sağlayan ve katkıda bulunanlara plaket takdim edilmesi ile devam etti. Projelere akademisyen ve atölye desteği sunan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alparslan Dayangaç’a plaketi Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği’nce yürütülen “Osmaniye Kaynaştırma Projesi” kursiyeri Umut Aktürk tarafından; Projelere göstermiş olduğu hassasiyet ve özveri nedeniyle SODES’ten sorumlu Vali Yardımcısı Metin Esen’e plaketi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Umudunu Sporla Taşımak” Projesi kursiyeri Süleyman Küçük tarafından; Projelere sağlanmış olan eşfinansman desteği ve kurumsal destek nedeniyle İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık’a plaketi Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından yürütülen “Çocuk Gözünden Osmaniye” projesi kursiyeri Canbey Gök tarafından; sertifikalı mesleki kursların açılmasında sağlanan destek ve özveri açısından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak’a plaketi İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Haydi Gençler Geleceğe-3” projesi kursiyeri Gamze Kıraç tarafından; Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile sertifikalı kursların açılmasında sağlanan destek ve projelere yapılan ortaklıklar nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’e plaketi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi kursiyeri Melisa Yalman tarafından; SODES projesinin Valiliğe devredilmesi aşamasında personel ve kişisel destekleri nedeniyle İl Planlama Müdürü Mehmet Mart’a plaketi Osmaniye Belediyesi tarafından yürütülen “Mutlu İzci Çocuklar” Projesi kursiyeri Şükrü Şahin tarafından verildi.
 
Programın devamında en iyi proje, en başarılı proje koordinatörü, en iyi proje yürütücüsü, tanıtımı en iyi yapılan proje, en iyi hedef kitle ve proje özel ödülü kategorilerinde ödüller verildi. “En Başarılı Proje Koordinatörü” kategorisinde Hasanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Üreterek Kazanan Kadınlar” projesi koordinatörü İbrahim Yurtsever’e ödülü Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy tarafından; “En İyi Proje Yürütücüsü” ödülü kategorisinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yürütülen “SODES’li Budamacılar İşbaşında” Projesi ile İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’a ödülü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alparslan Dayangaç tarafından; “En İyi Hedef Kitle” kategorisinde “Gül Kokulu Eller” Projesi ile Balkanlar Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Kara’ya ödülü Osmaniye Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Bukan tarafından; “Tanıtımı En İyi Yapılan Proje” kategorisinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun’a ödülü Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar tarafından; “Proje Özel Ödülü” kategorisinde Kadirli Kaymakamlığı tarafından yürütülen “SODES ile Engelleri Aşıyoruz” Projesi ile Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan’a ve “En İyi Proje Ödülü” İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Haydi Gençler Geleceğe-3” projesi ile İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’a ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi.
 
Plaket takdimlerinin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun’a, SODES Projelerine ait programlara, kurslara ve eğitimlere katılım ve desteklerinden dolayı, “Geleceğimize Sahip Çıkalım Projesi” kursiyeri Burak Sait Bozdoğan ve “Sanat Perdesi SODES’le Açılıyor” Projesi kursiyeri Elif Eylül Güneş tarafından tablo takdim edildi. “Üreterek Kazanan Kadınlar” Projesi kursiyeri Azize Şöhretli, Vali Coşkun’a “15 Temmuz” isimli kırkyama çalışması tablosunu sundu.  Son olarak “Gül Kokulu Eller” Projesi kursiyeri Emel Karataşlı ise Vali Coşkun’a plaket takdim etti.
 
SODES Proje kapanış töreni Kadirli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği kursiyerleri tarafından seslendirilen final şarkısı ile sona erdi.

 Törenin ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Haydi Gençler Geleceğe-3” projesi kursiyerleri tarafından yapılan pastayı kesen Vali Ömer Faruk Coşkun, tüm kursiyerlere hayatları boyunca başarılar diledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar