20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Polio Aşı Günleri başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polio Aşı Günleri başlıyor
Abone ol
Osmaniye’de Aile Hekimleri tarafından 6 günlük aşı programı 7-13 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Osmaniye’de Aile Hekimleri tarafından 6 günlük aşı programı 7-13 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Osmaniye’de 7-13 Nisan 2014 Polio Aşı günleri programı ile ilgili olarak İl Halk sağlığı  Müdür vekili Dr. Cahit Küçük yazılı bir açıklama yaptı.


Dr. Küçük aşılama günleri ile ilgili olarak şu görüşlere yer verdi:
 “Polio Eradikasyon Programı’nda amaç vahşi polio virüsünün yok edilmesidir. 1988 yılında başlatılan programın temel stratejilerinden biri de destek aşılama çalışmalarıdır.


Ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi ile birlikte 21 Haziran 2002 tarihinde “Poliodan Arındırılmış Bölge” olarak sertifikalandırılmıştır. Ancak, halen bazı ülkelerde virüs dolaşımı devam etmektedir


21 Mart 2014 tarihinde yapılan Polio Sertifikasyon Komitesi toplantısında alınan kararlar uyarınca; kampların bulunduğu illerde kamp ve kamp dışında yaşayan 0-59 ay arası yaş gurubundaki tüm Suriyeli ve yabancı uyruklu çocuklar tespit edilerek tamamının aşılanmaları, daha önce destek aşılama çalışması yapılan ilimizde kampanya dahilinde aşılanması sağlanamayan T.C. vatandaşı çocukların tespit edilerek aşılanmalarının sağlanmasının uygun olduğu Bakanlık Makamının 25 Mart 2014 tarihli ve 23284 sayılı oluruna istinaden karar altına alınmıştır.


Toplum Sağlığı-Aile Hekimleri tarafından 6 (altı) günlük aşı programı 1 günlük tarama şeklinde program yapılarak 07-13 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.


Aşı Yaptıracak Vatandaşlarımızın Dikkat Etmesi Gereken Hususlar ise;
1- Evlerine gelen aşı ekipleri Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait yaka kartı taşıyacaklardır.


2-Aşılar sadece 0-59 aylık çocuklara ağızdan iki damla verilmek suretiyle yapılacaktır.


3-Çocuklarımızın normal rutin aşıları aile hekimliğince yapılmaya devam edilecektir.


4-Çeşitli sebeplerle ekiplerce aşısı yapılamayan çocuklar için Aile Sağlığı Merkezinde oluşturulan istasyonlarda da aşıları yapılacaktır.


Aşı yapılmaması gereken durumlar: HIV enfeksiyonu veya evde HIV ile enfekte kişi olması. Yayılmış kanser hastalığı varlığı, lenfoma, lösemi, konjenital immün yetmezlik (doğuştan var olan bağışıklığın zayıf olması) ya da HIV enfeksiyonu nedeniyle bağışıklık sisteminin bozulduğu durumlar. tedavi  (Kortikosteroidler, alkilleyici ajanlar, antimetabolitler veya radyasyon) nedeniyle bağışıklık sisteminin baskılandığı durumlar.Ev temaslılarında bilinen immün yetmezlik (bağışıklık sisteminin baskılandığı) durumu olan çocuklar aşılanmayacaktır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar