23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6029
EURO34.7766
ALTIN2409.9

Osmaniye'de dilenen çocuk kalmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de dilenen çocuk kalmayacak
Abone ol
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, dilenen, kağıt mendil satan çocuk kesinlikle kalmayacağını belirterek, bu konuda gerekli tedbirler alınıp kısa sürede çalışmalara başlanacağını söyledi.
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, dilenen, kağıt mendil satan çocuk kesinlikle kalmayacağını belirterek, bu konuda gerekli tedbirler alınıp kısa sürede çalışmalara başlanacağını söyledi.


DİLENDİRİLEN ÇOCUKLAR AİLELERİNDEN ALINACAK
İlk olarak çalışmalara merkez ilçeden başlanacağını ve çocukların dilenmekten kurtarılacağını belirten Vali Oduncu, "Nihayetinde dilenen yetişkinleri de inşallah dilenme durumundan çıkartacağız. Ama ilk etapta çocukları dilenmekten kurtaracağız. Çünkü bu istismardır. 3 yaşındaki 5 yaşındaki çocuğu getirip caminin önüne koyarak dilenmeye alıştırıyorlar. Bizde camilerden çıkarken o çocukları görüyor ve hatta bazılarımız cebimizden çıkartıp para veriyoruz. Böyle bir şey olamaz. O anne baba, bu şekilde çocuğunu istismar etmeye hakkı yok. Annelik babalık vazifesini yapacaksa yapacak, görevleri o çocuğu yetiştirmek, eğitmek büyütmek topluma kazandırmaktır. Bunu beceremiyor ve onu yapmıyorsa biz o çocuğu anne babasından hakim kararıyla alacağız ve kendi yetiştirme yurtlarımızda yetiştireceğiz." dedi. 


DİLENEN ÇOCUK SAYISI SIFIRLANACAK
Çocukları dilendiren aileler gerçekten fakir ve ihtiyaç sahibi olduğu için bu dilenmeyi yapıyor ve yaptırıyorsa o ailelere vakıf yada aile ve sosyal politikalar yoluyla bakım ücreti ödenerek aileleri ve çocukları dilenir vaziyetten çıkartacaklarını kaydeden Vali Oduncu, "Sokakta, kucağında, sırtında bebekle, cami önünde veya bir başka yerde çocukların kesinlikle dilenmelerini Osmaniye'de belli bir takvim içerisinde sıfırlayacağız, önceliğimiz burada çocuklardır." diye konuştu.


SURİYELİ AİLELER DE UYARILACAK
Çocukların dilencilik yaptırılarak istismar edilmelerine müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Vali Oduncu, "Suriye'den gelen ailelere de, 'Çocukların dilenmesine Osmaniye'de kesinlikle müsaade edilmiyor' diyeceğiz. Bununla ilgili uygulamaya hemen başlayacağız. Kavşaklarda araba camı temizleyen, cami önlerinde dilenen ister Suriyeli ister Türk çocuğu isterse farklı bir etnik kökene sahip olsun kesinlikle çocuklarımızın dilenmelerine müsaade etmeyeceğiz. Ben bu işten ve çocuğumdan vazgeçmem diyenlerde varsa o zaman Osmaniye'yi terk edecek. Çocukların bu şekilde Osmaniye'de istismarına müsaade etmeyeceğiz." dedi.


Vali Mehmet Oduncu, bu konuda ne yapılması gerekiyor ve biran önce sonuca ulaşılması için ilgili birimlere talimat vererek, hemen harekete geçilmesi istedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar