28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Osmaniye Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplandı
Abone ol
OSMANİYE Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi'nin 3 aylık değerlendirme toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Öz Başkanlığında ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
OSMANİYE Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi'nin 3 aylık değerlendirme toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Öz Başkanlığında ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Anadolu Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Hasanbeyli Kaymakamı Osman Demir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, DSİ ACO Şube Müdürü Bekir Pehlivan, DSİ Osmaniye Baş Mühendisi Gökhan Toplaoğlu, DSİ Osmaniye İşletme Mühendisi Bahaddin Solak, İlgili kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İl ve İlçe Müdürlükleri konu sorumluları katıldı.


EYLEM PLANI 2017'YE KADAR UYGULAMADA
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, açılış konuşmasında, "Bilindiği üzere Ülkemizde 2007 yılında yaşanan kuraklıkla birlikte özellikle tarımsal anlamda tedbir alınması ve yaşanabilecek kuraklığa hazırlıklı olunması gerektiğinin önemi ortaya çıkmıştır. Bakanlığımızın koordinatörlüğünde düğmeye basılmış olup 'Tarımsal Kuraklık Yönetimi Koordinasyon kurulu' kurularak faaliyete geçirilmiş ve 5 yıllık eylem planı hazırlanarak bu güne kadar çalışmalar yürütülmüştür. 2013 yılında da eylem planı güncellenerek 2017 yılına kadar uygulamaya konulmak üzere hazırlanmıştır." dedi.


YAĞIŞLARIN AZLIĞI EKİLİ DİKİLİ ALANLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Tarımsal Kuraklık Yönetimi Koordinasyon kurulu 2013 yılı değerlendirme toplantısında Türkiye'de yaşanan yağış yetersizliği göz önüne alınarak İl Kriz Merkezlerinin 3 ayın sonunda değerlendirme toplantısı yapmasına ve kurulun bilgilendirilmesine karar verildiğini kaydeden Sağlam, "Bugün bu toplantımızı da bu karar çerçevesinde 3 aylık durum değerlendirmesi yapmak üzere yapıyoruz. İlimizde Kasım ve Aralık aylarında yağışların yetersiz hatta yok denecek kadar az olması hububat alanları başta olmak üzere ekili dikili alanlarda bir miktar olumsuz etki yapmıştır. Üreticilerimizin ve ilgili kurumlarımızın kuraklığa her açıdan hazır olması gerektiği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz Müdürlük olarak vatandaşlarımızın bu konudaki eğitimini tamamlamak ve sulama sistemleri ile ilgili altyapı çalışmalarını hazırlamak üzere faaliyetler yürütüyoruz. Bunun yanında ilgili tüm kurumlarımız üzerine düşen görevleri yerine getirecektir." dedi.


MEVCUT SU EN EKONOMİK ŞEKİLDE KULLANILMALI
DSİ ACO Şube Müdürü Bekir Pehlivan sunumda; Osmaniye'de sulama amaçlı kullanılan Aslantaş, Kalecik, Mehmetli Barajları ile Arıklıkaş göletinin uzun yıllar doluluk değerleri ve şimdiki doluluk oranları, sulamada uygulanacak kısıtlamalar ve sulama yapılması mümkün olan alanlarla ilgili bilgi verdi. Pehlivan, buna göre özellikle Mehmetli Barajı ve Kalecik Barajı kullanılarak sulama yapılan alanlarda ikinci ürün ekiminin kısıtlanacağını, Mehmetli Barajı sulama sahasına giren bölgede sadece çok yıllık alanların sulanması için yeterli su olduğu, bundan sonraki yağacak yağmurlara göre durumun değişebileceği belirtildi. Bu konuda Kaymakamlıklar, Sulama Birlikleri, Muhtarlıklar ve Ziraat Odalarının bilgilendirildiğini belirten Bekir Pehlivan vatandaşlarımızın mevcut suyu en ekonomik şekilde kullanmaları için yetkililerin yönlendirmelerine uyulması gerektiğini belirtti.


Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Öz ise çalışmalara yönetmelik çerçevesinde devam edilmesini, Eylem Planında belirtilen şekilde kurumların gerekli çalışmaları yapması gerektiğini belirterek yağış durumunun dikkatlice izlenmesini ve gerekirse harekete geçilmesini isteyerek katılımcılara teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar