26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

OKÜ'lü öğrenciler güneş enerjili otomobil yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'lü öğrenciler güneş enerjili otomobil yapacak
Abone ol
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, güneş enerjisiyle çalışan otomobil yapımı için proje çalışmalarını sürdürüyor.
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, güneş enerjisiyle çalışan otomobil yapımı için proje çalışmalarını sürdürüyor.


17 kişilik ekiple çalışmasını sürdüren ekip, yapılacak olan araçla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), tarafından düzenlenen ve sadece güneş enerjisi ile çalışan arabaların yarıştığı üniversiteler arası “Formula G” yarışına katılmayı hedefliyor.


Planladıkları aracın ilk şeklini veren OKÜ’lü genç beyinler, sponsor  desteğine ihtiyaç duyduklarını söylediler.


FORMULA G YARIŞMASINA DA KATILACAĞIZ

Maddi imkansızlıkların önlerini kapattığını belirten OKÜ öğrencilerinden Tunahan Cüce, "Aracımız ilk halini almış bulunmaktadır. Bugünkü toplanmamızın amacı da budur. Bu olayı Osmaniye’de gerçekleştirebilmek için yoğun çabalar sarf ediyoruz. Hocalarımız da sağ olsun bizden desteklerini eksik etmediler. Ve inşallah biz bu Formula G yarışmasına da katılacağız.. amacımız bugün Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde bu aracı yapabilmek ve Formula G yarışmasına katılabilmek." dedi.


MADDİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
Proje koordinatörü ve mühendislik fakültesi öğretim görevlisi doç. Dr. Coşkun Özalp ise şöyle dedi: "Fosil yakıtların zamanla tükenmesi, zamanla tükenecek olmasıyla özellikle yenilenebilir kaynakları dediğimiz kaynaklar çok ön plana çıkıyor. Bunlarda bir tanesi de güneş. Bu anlamda da bizim projemizin amacı güneş enerjisi ile çalışan bir aracı yapmak ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen Formula G yarışmasına sokmak. Tabi bunu yaparken amacımızın bir tanesi de üniversitemiz yeni kurulduğu için hem üniversitemizin adını duyurmak hem de Osmaniye’nin adını duyurmak. Temel amacımız bu. Toplam 17 tane öğrenciden oluşuyor ekip. Bunların içerisinde enerji sistemleri mühendisliği bölümü var, makine mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği bölümü var. Bu anlamda tabi üniversitemizin şu ana kadar yapılan işlerde en büyük katkıyı rektörlüğümüz ve fakülte dekanlığımız sağladı. Bizim bu toplantıyı gerçekleştirmemizin en büyük amaçlarından biri de Osmaniye’de sponsorluk bulabilmek. En büyük problem işte aracı bu hale getirdik bundan sonra sponsorluk anlamında maddi desteğe ihtiyacımız var."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar